4qhgarn0p0wlv4mw7mzo

 • 1

 • 15

 • 16
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 9
 • 17
 • 12
 • 18
 • 40
Ispis
15
Ožu

KLUB NAVIJAČA ORIJENTA DJECI ŠKABRNJE

on Četvrtak, 15 Ožujak 2012 19:09.


Obavještavamo sve svoje članove i sve ostale pratitelje našeg rada, kako je hvalevrijedna humanitarna akcija, "Hrvatski navijači Škabrnji" u organizaciji Koordinacije Hrvatskih navijačkih udruga pri samom završetku.Prodajom prigodnih materijala uspjeli smo sakupiti i uplatiti na račun akcije 1500kn, te sa time dati svoj mali obol u izgradnji dječjeg igrališta u Škabrnji. Ovom prilikom od srca se zahvaljujemo svima koji ste nesebično iz svojih praznih đepova odvojili koliko ste mogli, kako bi pomogli onima, kojima je pomoć i najpotrebnija, u ovom slučaju djeci naše ratom stradale Škabrnje.

Klub navijača Orijenta

Ispis
13
Ožu

Izvještaj: Orijent-Zelina

on Utorak, 13 Ožujak 2012 14:04.

10.03.2012 Orijent-Zelina 2:0

Nakon pobjede protiv Dubrave na strani, raspored nam je na Krimeju doveo vodeću ekipu iz Zeline. Uz lagano zagrijavanje koje je trajalo od jutra, na tribini se skuplja 40-50 najvjernijih i prvom minutom kreće se s podrškom koja nije stala do kraja utakmice. Da pobjeda od visokih 1-3 u Dubravi nije slučajna, pokazalo se na Krimeji gdje je Orijent, uz opću euforiju svih prisutnih najprije poveo 1-0 pogotkom Devovića, koji mu nije bio i zadnji, te ubrzo nakon prvog, zabio i drugi. Naši Orijentaši pružili su utakmicu kakvu nismo dugo gledali na Krimeji gdje je Zelina doslovce pometena na travnjaku. Nakon 90 minuta gaženja Orijent expressa i ludnice na tribini za konačnih 2-0, pjesma se s tribine preselila u svlačionicu gdje su igraći zasluženo proslavili pobjedu koja je prema prikazanoj igri, bez problema mogla biti i s većom gol razlikom.

-Slike-

Ispis
06
Ožu

Izvještaj: Dubrava-Orijent

on Utorak, 06 Ožujak 2012 09:41.

03.03.12 Dubrava-Orijent 1:3

Prateći klub stigli smo do gostovanja i na samome istoku ZG-a. Ekipa je stopom potegla do gore te nakon puta koji se odužio, u 20 minuti utakmice smo stigli na legendarni stadion Grana-Klaka, tako da nismo vidjeli gol za neočekivano vodstvo od 0:1. Kako su naši krenuli put Dubrave bez 6 kartoniranih i ozlijeđenih igrača, te kako je čupanje bodova protiv zagrebačkih ekipa teška i rijetka pojava, samo su malobrojni bili optimistični po pitanju osvajanja bodova na ovom gostovanju. Hrabra i odlična igra naših "klinaca", dovela je do visokih 0:2 na poluvremenu, da bi i u drugom djelu, unatoč naporima domaćina da izjednače, naš Orijent nastavio s otvorenom igrom, gdje smo pogreške domaćina kažnjavali polukontrama i kontrama. Cijela je ekipa disala ko jedan, da bi odlično raspoloženi Grbac upisao i svoj prvi hat-trick, za visoku pobjedu 1:3, na veselje grupe najvjernijih koja je potegla i na ovo gostovanje u Dubravu. Odlično gostovanje za sve nas, hvala klubu koji nam je tek trećom, ali i ovom velikom pobjedom u prvenstvu priuštio već zaboravljenu sreću nakon utakmica na strani. Svaka čast dečkima. Ova pobjeda je tim veća što smo zadnji put na gostovanjima kod kontinentalnih ekipa pobijedili sada već davne 2010g (Zelina 1:4), te što su nam bodovi neophodni za ostanak u 3hnl. Sada kada su nas doma već svi otpisali, ova pobjeda je odlična uvertira za sljedeće kolo, kada igra samo pobjeda, prema tome, sljedeća subota, 15h, svi pravac Krimeja!!!

-Slike-

Ispis
29
Velj

Tradicija i čast na marginama sporta

on Srijeda, 29 Veljača 2012 09:48.

Sada kada su maškare prošle kao i euforija oko privatizacije HNK Rijeke gdje su glavni grobari riječkog nogometa i sporta općenito preko noći postali lokalni heroji koji su HNK Rijeku spasili od stečaja, mi ćemo se osvrnuti na nekoliko stvari o kojima naravno nitko u Gradu nije imao muda spomenuti, nitko osim Igora Lovrinova, trenera OK Rijeka, kojemu treba skinuti kapu. Prije svega čovjeku pa sportašu koji je otvoreno rekao o majčinskim odnosima unutar Gradskih struktura na štetu sportaša, sve u borbi za svoja prava i time stavio svoju glavu na panj.
Da se razumijemo ovdje neće biti govora o HNK Rijeci jer oni imaju svoje ljude koji bi se trebali baviti sa svojim problemima, nego će ovdje biti govora naravno o našem NK Orijent koji je toliko „bogat“ da se i sami čudimo kako to da smo od 8 trećeligaških sezona, sedam proveli na dnu 3hnl i kako to da još uvijek sjedimo na „drvenim foteljama“ na našoj Krimeji.

Kako smo odavno etiketirani kao grupa luđaka uvrnutog mentaliteta , tako ćemo još nadodati da smo mi ponajviše osim NK Orijent i ljubitelji ženskog spola i ženskih oblina za razliku od Gradskih velikana kojima je jedini kriterij za dodjelu Gradskih sredstava tko se kome više uvlači u guzicu i tko s kime ispija kavice. Pošto nam je kriterij podobnosti i uvlačenja u rektum nepoznat pojam, tako ćemo se malo osvrnuti i na novosti koje su nas zatekle i u ovoj krasnoj 2012 godini.

Malo tko je reagirao na odluku Gradskog poglavarstva da još malo stisne remen Riječkim sportašima i sportskim institucijama, pa tako da onih bijednih 0,92% od svog proračuna za 2011 godinu, još malo se stanji pa smo tako ove godine dobili velebnih 0,86% sredstava koje će ove godine Grad Rijeka odvojiti za sve sportske institucije u samom Gradu.
Da se razumijemo od svih javnih sredstava najviše je „po repu“ dobio sport. 0,86% od svog cijelog godišnjeg proračuna!!!, jel možete vi to vjerovati? Vjerojatno je veći honorar dobio i meštar Toni koji nas je bacao u nesvijest svojim fascinirajućim šalama na karnevalu. Nažalost nitko se nije zapitao kakvu je to poruku Grad poslao svojim građanima sportašima i ne samo njima?

Poruka je jasna: ljudi nemojte se baviti sportom! Bavite se bilo čime! Glumite, crtajte, pjevajte, plešite, bavite se maškarama, svirajte kurcu, samo se nemojte baviti sportom, pogotovo nogometom, jer sport je zlo 21 stoljeća! Sport je rak rana ovoga Grada i to treba dovesti na minimum minimuma! Svi kontra sporta!!!

Naravno kako sport treba staviti „na red“ tako je došla i odluka je da se smanje stipendije te nagrađivanja i vrhunskim sportašima. Zbog čega bi netko bio vrhunski sportaš kada može biti lopov ili klošar te ne biti na teret Gradu, tom istom Gradu koji se i „hrani“ od svojih građana.

Zanimljivo je da gradski servis kojeg građani, tj porezni obveznici i financiraju je odlučio stisnuti još malo svoje sportaše ( i ne samo sportaše) jer gospoda se malo zaigrala pa je zaboravila kome oni služe te tko ih zapravo financira. Kada sami glupi građani to i shvate, te kada im narastu one dvije male izbočine ispod penisa, možda će onda stvari krenuti na bolje.
Naravno to stezanje remena se odrazilo i na sportske klubove, pa je taj Grad, ti veliki heroji koji su spasili HNK Rijeku od propasti još jednom su pokazali kako vode, voleći se hvaliti socijalnu politiku, pa su naravno sredstva smanjili najsiromašnijima, u ovom slučaju HNK Rijeci 20%, NK Orijentu 31%, NK L.Radniku 42%, NK Kozali 48% NK Lokomotivi 55% itd. Zanimljiva je ta teza o socijalnoj politici, gdje se najviše uzima siromašnome da bi se dalo bogatome.

Isto tako gušt mi je bilo gledati našeg Boga Sunca, vlasnika, alfe i omege Oberlanda, koji u emisiji na Kanalu Ri, objašnjava svim našim glupim sportašima, pogotovo onima koji se natječu u nižim ligama, kako se oni usude uopće tražiti plaću!?. Zamislite vi to!. Ti dečki koji treniraju dva ili više puta dnevno, koji ne uspjevaju uskladiti školovanje i bavljenje sportom, kako se oni usuđuju tražiti da budu nagrađeni za svoja odricanja i trud? Plaća, honorar, stipendija, nagrada, što vam pada na pamet! Sram vas bilo sportaši!!! Vi morate živjeti od zraka, da bi se kralj Oberlanda dobro osjećao i uživao u svojim „zasluženim“ beneficijama!

Ono što najviše upada u oči je raspodjela financijskih sredstava unutar programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke za 2012 godinu, ili kako bi naš gradski servis ponosno rekao sve je transparentno i javno predstavljeno. Isto kao i prošle godine. Živa istina!
Ono što nas u ovom trenutku interesira i bode u oči, je način kako se i u 2012 godini zavaravaju ne samo sportaši već i svi ostali građani ovog tužnog Grada, pa i sama Republika Hrvatska.
Da se razumijemo Grad Rijeka drži pod sobom sve sportske objekte, pa i stadion Krimeju. Grad ni kune nije uložio u izgradnju stadiona na Krimeji, već sami Sušačani, Orijentaši koji su i darivali svoju privatnu zemlju i svojim rukama izgradili stadion 1923 godine, međutim Grad je to uzeo pod svoje. Kako god, Grad Rijeka odnosno sestrinska firma Rijeka sport d.o.o. su zaduženi za održavanje, upravljanje i izgradnju svih gradskih objekata u Gradu, pa tako i stadion Kantridu, Krimeju, Omladinsko Igralište, Inino Igralište itd.

Ono što je zanimljivo je objava troškova pojedinih objekata kojim se klubovi služe. U ovom slučaju trošak objekta za treninge i natjecanja HNK Rijeke, Grad je uložio 2 349 522 kune ( čitaj slovima: 2 milijuna tri stotine četrdeset i devet tisuća, pet stotina i dvadeset dvije kune) dok je za trošak objekta nogometaša NK Orijent, Grad uložio 2 494 932 kuna ( čitaj slovima: 2 milijuna četiristo devedeset i četiri tisuće devetstotina trideset dvije kune)!

Pitanje je, kako troškovi jednog trećeligaša u ovom slučaju NK Orijent mogu biti skuplji od prvoligaša s Kantride? I u što je to točno uloženo u objekat Krimeju kojim se služi NK Orijent i ŽNK Jack Pot da bi trošak bio skoro dva i pol milijuna kuna kada se prva Krimeja, skoro pa raspada od derutnosti i neulaganja?. Da objasnimo čitateljima, tih 2 494 932 kune Grad prikazuje kao troškovnik objekata kojim se NK Orijent služi tijekom 2012 godine. E sada kada se malo informiramo dolazimo do najzanimljivijih stvari.

NK Orijent osim „svoje“ (gradske) Krimeje, prisilno se služi terminima na Omladinskom Igralištu i na Ininom Igralištu na Podmurvicama gdje treniraju isključivo kadeti i juniori NK Orijent jer im je od Grada zabranjeno da gaze svetu travicu na Krimeji. Kako jedna godišnja sezona što se tiče treninga i natjecanja traje 10 mjeseci, točnije što se tiče NK Orijent od 09.01- 20.06, te od 16.07- 21.12, te u tome razdoblju NK Orijent na sva tri igrališta sa svim svojim kategorijama ( od mlađih morčića do veterana) ima 27 termina tjedno, onda dolazimo do brojke od 1080 termina godišnje kojim se NK Orijent služi na zaračunatim objektima.

Ako podijelimo „uloženih“ 2 494 932 kuna s 1080 termina godišnje onda dolazimo do fascinirajuće cifre da jedan termin odnosno jedan jedini trening bilo kojih kategorija NK Orijent košta ravno 2 310 kuna!!!!!!!

„Pa ljudi jeli to moguće“ uzviknuo bi legendarni Mladen Delić u totalnom deliriju!!!

I ljudi jeli to zbilja moguće? Da moguće je, u Gradskoj kuhinji sve je moguće, pa i to da jedan jedini trening Orijenta košta po gradskom proračunu 2 310 kuna!. Toliko vjerojatno ne košta ni trening AC Milana, ali ovo je Hrvatska „peka“ na domaći način.

E sada kada se znalo doći do tih tema, onda se iz Grada često predbacivalo da Orijent troši puno struje i vode., toliko puno da sve to dođe 2 494 932 kn. Očito po novim lokalnim herojima NK Orijent troši više struje i od samog HEP-a, koji je proglašen najvećim potrošačem električne energije u zemlji , a igraći vjerojatno imaju orgije sa svojim djevojkama pod tušem, pa troše i vodu. Da je istina, znali bi, ali ništa od toga, prema tome...da nije tužno bilo bi smiješno.

Naravno da od tih silnih milijuna NK Orijent odnosno stadion Krimeja ne vide niti 2 lipe ulaganja, ali koga briga, dok je papira, slijepih institucija koji bi se trebali baviti ovim kuhinjama, dok je slijepih sportaša i građana sve je moguće, pa i ova navedena kuhinja na mediteranski način.

Naravno kako bi „kava“ kontra uvlačenja u šupak, imala i šlag na kraju, tako je i došla još jedna obavijest iz Gradskih struktura, a to je redukcija struje na stadionu Krimeja. Proširenim rječnikom zabrana korištenja punog pogona reflektora za treninge škole nogometa, odnosno dozvola korištenja samo jedne trećine reflektora. Zašto bi djeca Orijenta trenirala po svjetlu kada mogu nositi i rudarske kape po mraku i gubiti oči?. Naravno te iste mjere štednje nisu uvedene na bazen Kantridu i dvoranu na Zametu gdje se energija troši nemilice, bez ikakve kontrole i kada nikoga nema na bazenu ili dvorani, i to nam potvrđuju dobro upućeni izvori. Da se razumijemo ovdje nema namjere dizanja tenzija i nismo protiv mjera štednje, ali ako do toga dolazi onda svi klubovi i svi građani moraju snositi posljedice odluke jednako, svi pa i Vi gospodo, a ne da NK Orijent bude zadnja rupa na sviralu, a djelatnici, roditelji i klinci iz škole nogometa građani trećeg reda.

Neka državne institucije počnu raditi svoj posao i neka Gradski „heroji“ konačno odluče hoće li prestati mazati oči ljubiteljima sporta ili će zabiti zadnji čaval u lijes pokojnika, pa da onda dignemo taj zid na Rječini ko i 1919 godine pa da se opet gledamo preko nišana. Sve mi se čini da smo na dobrom putu...

Ono što daje nadu, što veseli je klub koji unatoč svim ovim nedaćama još uvijek živi, potpuno sam, bez ikakve podrške društvenih institucija i na margini od svih medija. Sam, prkosan, umoran, radnički, častan i ponosan s preko 200 djece u klubu i s malim ali odanim brojem ljudi koji su još uvijek tu, uvijek i sada. Bilo je zanimljivo gledati i slušati nedavno „Orlanda“ kada su mu gosti bili novi vlasnici HNK Rijeke, te kada su zvali ljudi koji su pitali za Orijent, to je znak da klub još uvijek živi u srcima malih ljudi kojih danas nažalost nema na stadionu. Rekli bi u šali i duhovi navijaju za Orijent...

NEMA PREDAJE!

BORBA SE NASTAVLJA!

Pogledajte kako stadion izgleda nakon "uloženih" 2 494 932 kn:

{AG}Krimeja{/AG}

Croatia United Kingdom Germany France Netherlands

godisnja
FORUM

GALERIJA
VIDEO

clanci

SUSAK

povijest