4qhgarn0p0wlv4mw7mzo

 • 1

 • 15

 • 16
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 9
 • 17
 • 12
 • 18
 • 40
Ispis
13
Stu

Izvještaj: Novalja - Orijent

on Nedjelja, 13 Studeni 2011 17:11.

12.11.11 Novalja - Orijent 1:0

Nakon rapsodije večer prije u Turskoj koju smo svi pratili, te euforije po bircevima na Sušaku, 3 - ica naših luđaka krenulo je ranom zorom stopom put Paga. Iako je "mirisalo" na odgodu utakmice zbog olujne bure pod Velebitom i zatvorene magistrale na kojoj je derala bura sa olujnim udarima, ipak se ludom upornošću uspjelo probiti do dole, te u Novalju na ovaj otočni ogled.
Na stadionu Cissa-Straško pred 40 ak domaćih kibica vidjeli smo dobru utakmicu sa puno volje i trke sa obje strane. Za promjenu ovu utakmicu sudio je ženski trojac, koji se nije baš najbolje snašao, iako su odsudili više manje solidno. Počelo je borbeno od prve minute sa prigodama na obje strane, da bi u 34 minuti nakon probijene desne strane unutar 16m došlo do pada domaćeg napadača, a pomalo nesigurna sutkinja nakon par sekundi dvojbe, svira jedanaesterac za domaće. Siguran izvođač bio je Lalić, 35', visoko jaki udarac pod prečku u golmanu desnu stranu i 1:0 za domaće.
U drugom djelu nastavljena je otvorena utakmica, te kako su naši počeli napadati, tako je uz tehničke pogreške u predaji lopte i otvaranjima, počelo "curiti" u sredini. Novalja se orijentirala na kontre i polukontre, tako da se naš golman Hasanbegović uz nekoliko čistih zicera koje je skinuo praktički unatoč izgubljenoj tekmi promovirao u igrača utakmice. Isto tako moramo istaknuti kako nam nije dosuđen čisti jedanaesterac par minuta prije kraja utakmice, te ostaje žal za izgubljena nova 3 boda jer po viđenom zaslužili smo makar "x" na ovom gostovanju. Nakon utakmice saznajemo od naših igrača da nije bilo govora o kontaktu za dosuđeni domaći jedanaesterac, međutim što je tu je, to je naša realnost, a sudačke pogreške uobičajene.
Što se tiče podrške sa "curve", unatoč što nas je bilo samo troje dole, navijalo se iz petnih žila ko da nas je deset puta više stiglo, a show je nastavljen i nakon utakmice te nakon što smo zaglavili po mraku na cesti gdje nije bilo ni pasa, doma dolazimo tek u jutarnje sate. Promrzli, umorni, gladni, žedni, ali isplatilo se svake sekunde. Idemo do kraja jer borba se nastavlja...

Snaga moje mladosti, izvor moje radosti...

-Slike-

Ispis
07
Stu

Izvještaj: Orijent - Jadran

on Ponedjeljak, 07 Studeni 2011 22:13.

05.11.2011. Orijent - Jadran (P) 1:2

Tri kola prije kraja prvog dijela sezone u (pre)ranom terminu na Krimeju nam je stigao Jadran iz Poreča i od prvog sučevog zvižduka vidjelo se da nam neće biti lako bez obzira što igramo na domaćem terenu.
Prvo poluvrijeme prolazi u negledljivom nogometu bez i jedne izglednije prigode na obje strane, da bi samim početkom drugog dijela gosti došli u vodstvo pogotkom Ereiza na asistenciju bivšeg orijentaša Mikulića sa desnog boka. 46' 0:1 za goste i ponovno hladan tuš na Krimeji. U nastavku utakmice naši su malo stisli, napadali, ali opet realizacija nije bila na našoj strani sve dok gostujući igrač Đurić u 64' nije srušio mladog Štanfela unutar 16m, dobivši izravni crveni, a naši jedanaesterac. Sigurni Škarica je mirno izveo penal i poravnao rezultat na 1:1. Od 65' gosti ostaju sa igraćem manje, te naši momci kreću sa otvorenijom igrom bez prave završnice. Iako smo dobrih 25 minuta nastavka igrali sa igraćem više, osim jalove inicijative naših i jedne odlične šanse iz slobodnjaka sa 20 metara iskosa, nažalost nismo puno vidjeli, a neiskustvo i neodlučnost naših koriste iskusniji gosti iz Poreča te nakon oduzete lopte u sredini terena još jedan orijentaš u dresu Jadrana postaje krvnik za bivši klub. 84' nakon oduzete lopte Sertića, istoimeni igrač se sjurio u naš kazneni prostor i zabio za 1:2 na veselje gostiju, te naš još jedan gorki poraz na domaćem terenu.

Što se tiče tribine, uz oko nešto više od 150 gledatelja na Krimeji, u kutu tribine smjestila se i standardna crveno-bijela familija. Atmosfera na tribini od nenavijanja do spontane euforije, s time da u 70 minuti izvedena je pripremljena koreografija koja nam može biti uporište da iako naši ne igraju dobro, iako smo 16 na tablici odnosno opet na samom dnu ljestvice, iako smo već iscrpljeni sa ovakvim voljenim klubom, stisnemo još jače i pružimo podršku momcima u ova tri preostala kola prvog dijela sezone.

Svi ko jedan, borba se nastavlja!

-Slike-

Ispis
01
Stu

Sjećanja na prijatelje sa tribine

on Utorak, 01 Studeni 2011 19:20.

UVIJEK PRISUTNI!

Marjan Tomljanović - Manjo
Hrvoje Mikuličić - Miha
Ivan Pađen - Šef

Neka im je laka Hrvatska zemlja.
Ispis
31
Lis

Izvještaj: Rovinj-Orijent

on Ponedjeljak, 31 Listopad 2011 15:16.

29.10.2011 Rovinj-Orijent 1:3

Dočekali smo i to, prva gostujuća pobjeda i druga pobjeda u ovoj polusezoni izborena je tamo gdje smo najmanje očekivali, kod uvijek neugodnog domaćina NK Rovinj. Kada je pol Istre pohrlilo u Pulu na prvoligaški ogled, mi smo krenuli na svoju "malenu" utakmicu na sam zapad Istarskog poluotoka. Rovovskoj bitki na terenu posvjedočili smo od 20-te minute utakmice kada kasnimo sa dolaskom zbog stajanja po Ipsilonu i ponovnim problemom na jednom od auta, gdje bez kočnica ipak stižemo na ovaj ogled.
Sav trud itekako se isplatio jer ono što smo vidjeli je prava borbena utakmica u kojoj su naši ostavili srce i tijelo na terenu te zasluženo odnijeli sva tri boda. Krenulo u 32' sa jedanaestercem za domaćina, kojeg naš golman Radaković brani, te već u sljedećem napadu, nakon što je cijela obrana domaćih ispala, zadnji rovinjež ruši našeg Bogićevića u 16m, te nakon burnih protesta dobiva samo žuti karton. 35' sa 11m Škarica pogađa za 0:1 na opće veselje grupice najvjernijih koji su prvi dio utakmice proveli van stadiona.
U nastavku, nastavlja se otvorena utakmica sa prigodama na obje strane, da bi u 71', nakon kontre naših, Funčić skrivio drugi jedanaesterac za Orijent i zaradio direktni crveni karton jer je bio zadnji igrač, a naš sigurni realizator za 0:2 je iskusni Bogičević.
Također zbog prigovora domaćih i Barcelaj dobiva crveni karton te tako domaćini ostaju sa 9 igrača u polju. Domaćini kreću na sve ili ništa i malobrojniji napadaju te u 78' smanjuju na 1:2, što im daje dodatni polet za izjednačavanje rezultata. Sve do kraja utakmice gledali smo napade Rovinja, te kontre i polukontre naših, a otvorenu igru domaćih mladi Čubelić u 90' kažnjava za visokih 1:3 i našu veliku pobjedu u ovoj odličnoj utakmici za sve prisutne. Nakon sučevog zvižduka za kraj proslavljamo pobjedu sa igračima, te nakon dugo vremena ponovno smo mogli čuti pjesmu naših dečki iz gostujuće svlačionice. Svaka čast igračima, tako se bori za svoj klub! Pobjeda na gostovanju je najbolja pozivnica da unatoč ranom terminu u sljedećem susretu legendarna Krimeja bude malo popunjenija nego inače i da podržimo naš stari Orijent kako i zaslužuje.
Orijent će ponovno ustati!

-Slike-

Croatia United Kingdom Germany France Netherlands

godisnja
FORUM

GALERIJA
VIDEO

clanci

SUSAK

povijest