4qhgarn0p0wlv4mw7mzo

 • 1

 • 15

 • 16
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 9
 • 17
 • 12
 • 18
 • 40
Ispis
28
Ruj

Rekonstrukcija stadiona,tribina "sjever" odlazi u zaborav

on Utorak, 28 Rujan 2010 12:36.

nog

Kako piše na samom ulazu u stadion, igralište NK Orijent, po najnovijim informacijama iz kluba uskoro očekuje rekonstrukcija. Treba napomenuti da stadion Krimeja nije bitno izmijenio svoj izgled od samog otvaranja još davne 1923 godine, te danas on sam po sebi predstavlja i hram povijesti nogometa na Sušaku.

Kako je stadion dobrim djelom u derutnom stanju, na sastanku vodstva kluba i Grada odlučeno je da će se krenuti u obnovu odnosno rekonstrukciju igrališta NK Orijent. Po dobivenim informacijama, ostaci tribine "sjever" koja je živjela od jedine prvoligaške sezone 1996/97 do zadnje sezone u 2hnl 2003/04 godine će se ukloniti, te dio te tribine upotrijebit u izgradnju, odnosno podizanje djela nove tribine, popularnog stajanja preko puta centralne tribine, koja je također sada zatvorena za sve posjetioce na stadionu.

Na mjesto sada već ostataka tribine "sjever" gdje su mnogi gostujući golmani proživljavali 90 minuta pakla, postavit će se umjetna trava, kako bi se omogućilo djeci i seniorima NK Orijent, da se koriste i tim djelom terena za svakodnevne treninge.

Također zamišljeno je i svojevremeno skidanje svih ograda oko terena, te postavljanje plastičnih stolica na centralnu tribinu, možda već od sljedeće sezone, pri čemu bi sadašnje drvene tribine otišle u povijest nakon gotovo 87 godina upotrebe.

U svakom slučaju imamo pravo izraziti žaljenje za uklanjanjem sjeverne tribine, koja nam je bila dom punih 8 godina i u sreći i u najtežim trenucima kluba i sigurno je da ćemo se teško pomiriti sa tom sudbinom, međutim uza sve prijedloge, bilo je teško očekivati da će se krenuti u obnovu našeg doma kada u prosjeku na utakmice NK Orijent dolazi ukupno od 150 do 300 ljudi, te jednostavno nije postojala inicijativa od vodećih ljudi u klubu i Gradu da se ta tribina obnovi, a ispod nje naprave nove klupske prostorije sa novim sadržajima i slično što je bilo jedna od ideja najvjernijih navijača.

U svakom slučaju stadion Krimeja ima predispozicije da u budućnosti postane jedan od najljepših stadiona u našoj regiji, jer sama pozicija i položaj stadiona bez atletske staze daje pravi ugođaj svim ljubiteljima nogometa na Sušaku i šire naravno. Što od zamišljene rekonstrukcije će se provesti u djelo, ćemo vidjeti, kako je najavljeno uskoro, a do onda pratimo naš klub ponosno i časno kao i svih ovih godina!

PIKALA SE TAKALA SE BALA SA SUŠAKA!

Ispis
26
Ruj

Izvještaj : Vrapče-Orijent

on Nedjelja, 26 Rujan 2010 16:35.

25.09.2010. Vrapče-Orijent 1:0

Na gostovanje u ZG "ludaru", kreće nas 12. Pošto je putem uslijedio totalni kišni potop sklada se i nova pjesma, koja se vrti cijelim putem. Sa samim dolaskom na tribinu i postavljanjem "krpe", kreče i pjesma od prve minute. Nebo se spustilo na zemlju, travnjak pretvorilo u bazen, međutim to nas nije omelo glasnoj podršci "črljeno - belima". Mokri do gole kože u utakmici u neregularnim uvjetima koja je više sličila na picigin, nego na nogomet, guramo naše dečke ka novim bodovima, međutim uz malo sreće i konkretnosti domaćina, jedina mreža čija se zatresla je bila naša, te gubimo 1:0, a Vrapče i dalje ostaje teren gdje nikada do sada nismo iščupali niti boda. Dobro raspoloženje na tribini i višak "maligana", prouzrokuje i omanji incident sa uvijek do sada korektnom upravom NK Vrapča, međutim nakon smirivanja strasti, ludnica se nastavlja kako do kraja utakmice, gdje su naši dečki na terenu ponovno "poginuli", tako i na dugačkom povratku sa ovog zanimljivog gostovanja. Da je našim pojedincima potreban trajniji smještaj u psihijatrijsku ustanovu "Vrapče", potvrđuje i štorija, kako su neki 4 dana prije krenuli na ovo gostovanje ...zreli za Vrapče...U sljedećem kolu vidimo se na Krimeji!

-Slike-

Ispis
20
Ruj

Izvještaj : Orijent-Zelina

on Ponedjeljak, 20 Rujan 2010 12:59.

18.09.2010. Orijent-Zelina 1:3

Jedan klub, jedna ljubav, jedna čast! Pravi kišni potop koji se srušio nad cijelim Kvarnerom već nekoliko dana ranije, te poraz u Sisku 3 dana prije utjecao je i na manju posjetu na Krimeji od priželjkivane. Po pasjem vremenu, ispod krova tribine stislo se nešto više od 100 -ak najvjernijih štovatelja NK Orijent, te standardna ekipa u nešto manjem broju u kutu tribine. Navijanje u prvom poluvremenu odlično, a u drugom ko i rezultat na semaforu. Visokih 0:3, do pred kraj utakmice nije ono što smo očekivali, međutim niti realno stanje na terenu , jer naši dečki su igrali, a gosti iz Sv. Ivan Zeline zabijali. Nažalost konačni rezultat, gdje smo i uz dvije prečke, zabili 1 gol je realno stanje naše momčadi, a pobjeda gostiju koji se bore za ulazak 2hnl je sasvim zaslužena. Koliko god bili razočarani rezultatom, naši dečki su ispraćeni glasnom podrškom sa tribine koja sigurno neće nedostajat i u sljedećim kolima, sve dokle god se bude izgaralo za grb i dres našeg 91-o godišnjeg NK Orijent.

-Slike-

Ispis
16
Ruj

Izvještaj : Segesta-Orijent

on Četvrtak, 16 Rujan 2010 11:38.

15.09.2010. Segesta-Orijent 3:0

Već četiri dana, nakon domaćeg susreta protiv Krka, uslijedilo nam je novo gostovanje i to sredinom tjedna na radni dan. Gledajući povijest i tradiciju dvaju klubova ( Segesta 1906 g, Orijent 1919 g), ovo je bio susret starih velikana, gdje smo zasluženo izgubili sa tri komada u svojoj mreži, a po igri našeg desetkovanog "dječjeg vrtića", još smo dobro i prošli. Bez i jednog starijeg u sastavu ( nisu igrali Petranović, Jergović, Bogičević, Mikulić, Hasanbegović), bilo je teško očekivati neki kvalitetniji rezultat, međutim ponadali smo se da ćemo makar borbenošću nadoknaditi, neigranje navedenih igrača i time iščupat bod ili čak tri, međutim ništa od toga se nije dogodilo. Unatoč radnom danu, podrška sa tribine nije bila upitna, te se organiziramo, dajemo zadnje kune, dijelimo međusobnom sve što imamo i nemamo, te put Siska odlazimo sa 2 kombija ljudi. Što se tiče gostovanja, da krenemo i 2 dana ranije vjerojatno ne bi stigli nešto ranije na odredište, a tako je bilo i ovaj put, te nakon putovanja "putevima revolucije", preko kukuruzišta i bijelim cestama, po šumama i gorama pokupskih sela uz milion stajanja po putu, ipak stižemo na odredište. Na praznom stadionu Sisačke "dame", slijedi podrška od prve minute do zadnje minute, uz dugo neviđeno loše izdanje naših "klinaca". Unatoč negledljivoj utakmici i visokom porazu "bez ispaljenog metka", ispračujemo naše dečke pjesmom podrške, te slijedi dug put doma, gdje smo i zaglavili na povratku zbog kvara na jednom od kombija.

-Slike-

 

Croatia United Kingdom Germany France Netherlands

godisnja
FORUM

GALERIJA
VIDEO

clanci

SUSAK

povijest