Ispis
20
Ruj

Izvještaj : ORIJENT - Rovinj

16.09.2017 ORIJENT - Rovinj 2:0

4.kolo ove 4 NL NS Rijeka donijelo nam je prvu domaću pobjedu ove sezone, te visoko treće mjesto na tablici. Zbilja je još početak sezone i ima puno utakmica do kraja, ali lijepo je vidjeti da smo prvi vrhu tablice. Praktički se ne sjećamo kada smo zadnji puta bili u vrhu tablice, pa neka tako i ostane.
Kiša na Kvarneru već danima ljeva kao iz kabla, tako da uoči Rovinja, teren je izdržao ogromne količine vode, dok ekipa cijeli tjedan nije trenirala na travnjaku kako bi ga sačuvali za susret.
Kiša koja se srušila ponovno na Krimeju uoči samog početka utakmice, kao i drugo poluvrijeme nije potjerala najvjernije koji su ispunili sva mjesta pod krovom Krimeje, tako da je i ovo kolo posjeta na Krimeji je bila najveća u cijeloj ligi.
Red Fuckers su se smjestili na uobičajeno mjesto pod "vedrim" nebom, a oko 250 prisutnih gledatelja je došlo podržati naš klub.
I ovo kolo gledali smo odličan nogomet, sadržajnu utakmicu sa visokim tempom, gdje su naši osim dva gola, pogodili i stativu,a da je sudac bio dosljedan u 37' gosti su trebali ostati sa 10 igrača zbog udaranja laktom Šarkovića.
Sudac Merle je progledao kroz prste i nije dosudio minimalno drugi žuti za gostujućeg veznjaka, a da je dao i direktni crveni ne bi pogriješio.
Naši dečki su od prve minute bolje "stajali" na terenu te od 20' lijepim golom Šarkovića poveli sa 1:0.
Da je 17 minuta kasnije Rovinj ostao sa igračem manje, sigurno bi našima bilo lakše, međutim ovako je utakmica bila neizvjesna praktički do samog kraja.
U drugome poluvremenu obilna kiša se spustila nad utakmicom, te se lopta sve teže kontrolirala zbog brojnih lokvi, da bi u nizu akcija našeg Orijenta, Fatić u 83' sa nekih 18 metara pogodio za konačnih 2:0 i feštu na Krimeji.
Sto se tiče navijačke podrške, prvo poluvrijeme je prošlo u tišini, da bi sa kišom u drugome dijelu se probudila i tribina, te se glasnom podrškom guralo naše dečke ka prvoj domaćoj pobjedi ove sezone.
Nakon dugo vremena bilo je zanimljivo i vidjeti neka stara RF lica još iz vremena 1 i 2 HNL.
U nekoliko navrata stara garda je navijala sa jednog dijela tribine, a mladji sa drugog, tako da bila je ovo još jedna dobra subota na Orijentu, a svakako dobra igra i pobjeda je nagrada za sve koji su bili prisutni unatoč lošem vremenu.
Prva domaća pobjeda je ostvarena i sada lagano dalje iz kola u kolo sa ciljem ostanka prvi vrhu tablice, a zasto ne možda i nešto više.
Borba se nastavlja!

-Slike-