Ispis
22
Stu

Izvještaj: Orijent-Krk

19.11.11 Orijent- Krk 1:1

Zahvaljujući našim pametnjakovićima iz HNS-a, koji su odredili da 2 zadnja kola se igraju u 13:30h, gotovo pola sata prije utakmice bilo je vidljivo da na Krimeji neće biti ni žive duše, da bi se stadion punio gotovo do sredine drugog poluvremena.
Pošto "velikane" apsolutno nije briga za 3 ligu, predlažemo da dogodine se utakmice prebace na termin 7:30 ujutro, pa da radnici iz treće smjene i društvo iz života može ravno produžiti na utakmicu.
Inače praktički nismo se ni smjestili na tribinu, a već u 47 sekundi utakmice dobivamo gol. Kako se krenulo sa centra u prvom napadu gostiju nakon kornera i ubačaja sa desnog boka, naša obrana izbija loptu na 20 m gdje ju je poluvolejem dočekao Jović i eurogolom zabio za vodstvo Krka. 1', 0:1 i šok na Krimeji!
Gore nije moglo početi. Naši se pokušavaju vratiti u utakmicu uspostavljajući ravnotežu u sredini terena, te napadima koji završavaju na 16 metara od gola gostiju, dok iskusni Krčani u nekoliko navrata ozbiljno ugrožavaju naš gol, te se na poluvrijeme odlazi sa rezultatom 0:1 na semaforu.
Nastavak ove teške za oko utakmice donio nam je nešto odlučniji Orijent koji se oslobodio straha te su dečki počeli igrati rizičnije, a otvorenija igra donijela je izjednačenje na početku drugog dijela. Iz jednog pomalo sporog napada na gol gostiju, probijena je desna strana, Grbac je ubacio loptu sa boka do Barišića koji se izborio se za dobru poziciju unutar 16m i kada su svi već vidjeli blokirani udarac, odličnim oštrim udarcem po podu naš mladi napadač zabija u golmanov bliži kut. 56' Barišić za izjednačenje na Krimeji, 1:1.
Pogodak za izjednačenje dodatno je ohrabrio naše dečke, koji su krenuli po drugi pogodak, međutim iskusna ekipa Krka relativno lako je razbijala svaki naši pokušaj koristeći mnogobrojne pogreške naših u predaji lopte, a nakon nekoliko neiskorištenih šansi sa obje strane, utakmica završava sa pravednom podjelom bodova.
Bila je to još jedna utakmica sa puno trke, ali i puno grča u našoj mladoj ekipi, te će sigurno trebati još puno rada, vremena i živaca da bi konačno počeli pobjeđivati i maknuli se od pretposljednjeg mjesta na ljestvici 3hnl zapad-središte.
Što se tiče tribine, prvo poluvrijeme bez aktivnosti, dok se sa podrškom počelo sa početkom drugog djela, te navijanje nije stajalo sve do kraja utakmice. Sredinom drugih 45 minuta dignuta je i poruka u čast Vukovaraca i Škabrnjana kojima smo vječno zahvalni za svu žrtvu koju su dali da bi mi danas bili slobodni ljudi u Lijepoj Našoj. Nakon utakmice ostaje osjećaj da jednostavno nam trebaju jače utakmice, jači klub, odnosno naš Orijent koji će pobjeđivati i donositi sreću onima kojima su uvijek tu bez obzira na rezultate, mjesto na tablici i ligu natjecanja.

-Slike-