Ispis
23
Stu

Izvještaj : NK Lokomotiva - ORIJENT

19.11.2016 NK Lokomotiva - ORIJENT 1:1

Dva kola prije kraja polusezone put nas je odveo na susret protiv NK Lokomotiva.
Kako je NK Lokomotiva ove sezone domacin na Kantridi, trebali smo igrati podno stijena, medjutim 24 sata prije utakmice dobivamo obavijest da je utakmica prebacena na igraliste na umjetnom travom na Podmurvicama zbog jake kise koja je pocela ljevati nad Kvarnerom i jos uvijek ne staje.
Napustena Kantrida svaki puta kada padaju obilne kise se pretvori u bazen, medjutim isto je bilo i dan poslije na Podmurvicama gdje niti ujetna trava nije mogla podnijeti toliku kolicinu padalina, a betonske tribine su se pretvorile u slapove.
Po nezapamcenom nevremenu gdje su se spojili "nebo i zemlja", tako da je utakmica igrana pod reflektorima, bili smo svjedoci jedne sadrzajne "vaterpolo/nogometne" utakmice pred ravno sedam (7!) gledatelja, koliko smo izbrojali na pocetku utakmice, te 30-ak odvaznih koji su se stisnuli podno krovova obliznjih nebodera.
Tu ne ubrajamo nas grupu Red Fuckersa koji smo se smjestili iza gola.
U jednoj MZNL NS Rijeka, koja pravno cak niti ne spada u HNL, iako je mi nazivamo 4.HNL, napraviti onakvu ludnicu svih 95 minuta, na jednoj maloj utakmici, po rekli bi epskoj kisurini mogu samo istinski fanatici i ludjaci.
Sa prvim zvizdukom za pocetak, pocelo je i dobro navijanje, da bi nogomet vec oko 15', kada "Serta gol" zabija za vodstvo od 0:1, prakticki gubi smisao jer je umjetna trava vec onda bila prakticki pod vodom. Da igramo 1 ili 2. HNL sigurno je da bi utakmica bila odgodjena ili prekinuta, medjutim suci su bili ustrajni da se igra do kraja, tako da smo vidjeli jednu solidnu utakmicu gdje je nas Orijent bio bolji prvo poluvrijeme, da bi u drugome Lokomotiva izjednacila na 1:1,a nije izostalo niti puno nervoze na terenu i na tribini.
Nas Orijent pogodio je precku i dve stative ali lopta kao da nije htjela u gol, a prvom poluvremenu se pali jedna baklja, dok u drugome se radi bakljada gurajuci nas klub do pobjede protiv "fenjerasa" lige koji ima gol razliku 5:30, medjutim ne bi Orijent bio Orijent da nas ne "masira" iz kola u kolo.
Sjetili smo se naravno Vukovara, Skabrnje i Lijepe Nase - Nikada zaboraviti, nikada oprostiti
!Bila je ovo prilika da uzmemo tri boda na strani i da konacno krenemo u gornji dom ljestvice, sto je i bio plan, medjutim i dalje nakon 13. kola ostajemo 10 na ljestvici, a u ova dva kola nadajmo se pobjedama kako bi se makar malo pomakli ka gornjem dijelu tablice.
Utakmica koju je obiljezilo kisno nevrijeme i fanaticna podrska svojih navijaca koji su 95 minuta bodrili svoj klub, pred praznim stadionom podno nebodera na Podmurvicama.
IGRAJ ORIJENT CVRSTO DO KRAJA!

-Slike-