Ispis
05
Pro

Izvještaj : ORIJENT - NK Cres

26.11.2016 ORIJENT - NK Cres 1:2

Tesko je opisati ukratko dogadjanja sa zadnjeg domaceg kola na nasoj Krimeji za ovu godinu, ali mozemo reci da bila je ovo jos jedna dobra tribina i los teren, medjutim nije to nista sto vec nije vidjeno, a gotovo je nevjerovatno da ama bas svaki puta kada kada postoji razlog vise za pobjedu Orijent izgubi, a kada se nista ne ocekuje onda briljira.
Sa klupske strane bilo je ovo jedno razocarenje, jer bio je plan s obzirom na rejting protivnika da iz 4. poslijednja kola uzmemo minimalno 9 bodova,a mi osim sto smo uspjeli predprosli vikend remizirati protiv ekipe koja je debelo na dnu tablice, ovaj puta smo uspjeli i doma prosuti bodove protiv ekipe sa Cresa.
Kao i vikend prije kisa je ugrozavala uopce igranje utakmice, medjutim kako nasi ovaj tjedan nisu trenirali na Krimeji, zadnje kolo se ipak igralo.
U ranome terminu, pred oko 150 gledatelja na Krimeji od prve minute je krenulo odlicno navijanje sa stajanja koje nije stajalo svih 90 minuta, a u drugome poluvremenu spusta se pripremljena poruka, dizu se barjaci te se pali ponesto pirotehnike koja je gorila nekoliko puta tokom utakmice, tako da i ovaj puta je nas Orijent ispracen sa Krimeje sa odlicnom atmosferom, medjutim da bude sve zaokruzeno trebalo je dobiti otocane, medjutim nasi nam priredjuju hladan tus sa domacim porazom od 1:2.
Nervozu i ogorcenost "oprali" smo nakon utakmice u donacijskoj veceri za decke sa zabranama i kaznama gdje je u krcatome bircu i vani bila odlicna zabava uz pozitivnu ludnicu, live svirku "Sinova Susaka Grada" & prijatelja, nezaobilazni kotlic, navijacki stand, te pijacu koja se popila u enormnim kolicinama.
Festa koja ce se jos dugo pamtiti uprihodila je kroz donacije i stand ravno 3.579,10kn, te svima od srca hvala koji su dosli, zabavili se i odrekli koliko su mogli za nase decke.
Tesko je opisati rijecima tu ludnicu kroz cijeli dan i u noc tako da mozemo samo reci - ponovilo se da Bog da!
Nakon lude subote na Krimeji slijedi nam jos jedno kolo vani i to bi bilo to za ovu godinu, pa eto nadajmo se da cemo u zadnjem kolu uzeti pobjedu i makar malo popraviti ono sto je ispalo (ne)planirano.
Igra samo pobjeda!

IGRAJ ORIJENT CVRSTO DO KRAJA!

-Slike-