Ispis
12
Svi

Izvještaj : Vinodol - ORIJENT

06.05.2017 Vinodol - ORIJENT 1:1

Pet kola prije kraja ove sezone putevima Orijenta stigli smo i na stadion "Bahalin" u Novom Vinodolskom.
Bila je ovo jedna mala utakmica sredine tablice ove 4 HNL, međutim ne da nije izostalo uzbudjenja, već bila je ovo jedna prava ludnica sa infarktnom završnicom gdje smo u 90+ minutama iščupali bod za nastavak od osam utakmica bez poraza što zbilja već jako dugo nije zabilježeno u redovima crveno-bijelih.
Nakon malih natezanja sa domaćinima "Klapa Sušak" sa zakašnjenjem ulazi na stadion, te se smještamo na kraj jedine tribine u Novome.
Kako smo se smjestili tako je i počelo navijanje, međutim odmah u početku se uvidjelo da nećemo lako do bodova jer osim motiviranog domaćina tu je bio i sudac koji je lagano navlačio za domaćina, a na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 0:0.
Odmah u nastavku, iz jedne gluposti na sredini terena, sudac ne sudi očiti prekršaj za Orijent, Vinodol izradjuje brzi napad gdje Buljat u 49' zabija za vodstvo domaćina.
Zadnjih pola sata igre, Vinodol fizički strašno pada a naš Orijent stišće domaćina, međutim onda i kreće plavi show na Bahalinu. Osim očiglednih grubosti, igrači Vinodola se svakih nekoliko minuta valjaju po terenu, te time prekidaju igru, na očigled odugovlače i kradu vrijeme, što stvara nervozu na tribinama kod nas Orijentaša, a sudac pušta taj cirkus na terenu.
Kako je utakmica odmicala Orijentaši prijete sve više, domaćin se teško opire napadima crveno-bijelih i onda kreće ono za što možemo samo reći "tko to more platit".
U predzadnjem napadu u 90', nakon ubačaja Mikulića sa desnog boka, "Serta gol" kao strijela utrčava i u manirama najvećih napadača nevjerovatnom mirnoćom petom puca, i kada su već svi vidjeli gol, lopta pogađa stativu i odbija se van. Kakva ludnica!
U tome trenutku ekipa skače na ogradu, pada po tribini, međutim nažalost ništa od gola Sertića koji nam još jednom pokazuje svoju klasu.
I kada je već bilo izgledno da ćemo izgubiti, Orijent ima zadnji napad u 93' iz kojeg se izborio korner.
Red Fuckers navija iz petnih žila, priželjkuje se gol, te slijedi ubačaj, udarac glavom jednog od naših, lopta pogađa prečku pa do Andrića koji odbitak zabija za 1:1 i totalni lom na tribini.
Goooooooooooooooooooooollllll!!!!!
Igrači trče ka svojim navijačima, ljudi na tribini padaju jedni preko drugih, neki skaču na ogradu, neki i u teren, treći jure po tribini, totalni kaos nakon pogodka u 93'!!!
Totalna fešta jer smo apsolutno zaslužili taj bod ako ne i tri jer je Orijent bio bolja momčad u drugome dijelu utakmice, a i silna odugovlačenja i valjanja po podu nije pomogla Novljanima!
Iako je sudac komotno mogao produžiti i deset minuta utakmicu, odmah nakon našeg gola svira se kraj, a bod je proslavljen sa dečkima na terenu.
Nije u šoldima sve, jer bila je ovo još jedna "mala" utakmica jedne većini "nevažne" 4 HNL, u kojoj se može vidjeti i odličan nogomet, ali i Orijent koji igra sada već osam utakmica bez poraza što nije slučajno jer ovi dečki potvrdjuju da imaju kvalitetu za veću od još uvijek 10. mjesta na ljestvici MŽNL NS Rijeka.

NAPRIJED ORIJENT EXPRESS! BORBA SE NASTAVLJA!

-Slike-