Ispis
25
Lis

Izvještaj: Orijent-Opatija

22.10.2011. Orijent-Opatija 1:2

Lokalni susret između Orijenta i Opatije u kojem smo očekivali našu pobjedu i toliko potrebne bodove ipak se nije ostvario.
Na vrlo hladnoj i burom okupanoj Krimeji stislo se stotinjak gledatelja ispod krova, te standardno društvo u kutu tribine. I jedni i drugi krenuli su oštro u utakmicu sa izglednim prilikama na jednoj i drugoj strani i kada je gol visio u zraku za naše vodstvo, pred sam kraj prvog poluvremena Opatija je s(p)retno povela, 45. minuta, 0:1.
U drugom dijelu ista priča, uz buru koja je otežavala igru, puno trke sa puno tehničkih pogrešaka. Naši su ipak bili malo konkretniji i borbeniji i sredinom drugog dijela dolazimo do zasluženog izjednačenja i dovoljno vremena da do kraja preokrenemo rezultat u našu korist. 68' Škarica iz slobodnog udarca, te nakon odbijanca iz živog zida, natrčava na loptu i odličnim udarcem, zabija za 1:1 te utakmicu vraća na početak.
I kada su naši nastavili sa napadima i nizali prilike koje nažalost nisu imale pravu završnicu, isti scenarij kao i u tri od četiri posljednje utakmice. U 90' nakon nepostojećeg prekršaja za goste, kreće kontra i ubačaj s lijevog boka bivšeg orijentaša Šukera, koji Opatijac Vlatković smješta kroz ruke našeg golmana u lijevi donji kut loptu za konačnih 1:2, na opće veselje gostiju na terenu, te muk, šok i nervozu sa tribine. Nevjerojatno, u četiri utakmice mi dobivamo gol u 90+ minutama, a s time naša agonija nesreće i loših rezultata se nastavlja. Naša podrška bila je solidna, a uz glasno bodrenje napravili smo sve kako bi naši momci pobijedili, međutim ponovo su isti zakazali. Želja i trud nisu upitni, ali realizacija je katastrofalna, a bodova malo.
Prva prilika za nastaviti dalje je za tjedan dana. Pomozimo pravom podrškom našim orijentašima da dođu do toliko potrebnih bodova i da se bilo kako odmaknemo sa dna ljestvice.
Ti si del života moga i ti ćeš vavek to i bit!

-Slike-