4qhgarn0p0wlv4mw7mzo

 • 1

 • 15

 • 16
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 9
 • 17
 • 12
 • 18
 • 40
Ispis
28
Ožu

Izvještaj: Zelina - Orijent

on Ponedjeljak, 28 Ožujak 2011 18:40.

27.03.2011 Zelina-Orijent 1:0

Fanatizmu i mazohizmu nema kraja. Nakon niza poraza, te 7 utakmica bez pobjede, odlučni da podržimo naš voljeni klub kako treba, na jedno od najudaljenijih gostovanja u ovoj 3 hnl kreće nas 28. Iako smo krenuli na vrijeme, nakon niza stajanja na "putevima revolucije", na stadion dolazimo na sam početak utakmice, a na tribinu sa malim zakašnjenjem jer da se do nje dođe morali smo preskakati kanal, gdje su se neki od nas i okušali u prvom zimskom kupanju
Sa dolaskom na tribinu kreče se sa koordiniranim navijanjem koje je bilo euforično sve do poluvremena. U drugom dijelu također nastavlja se odlično navijanje, a sama atmosfera se upotpunjuje bakljadom i upaljenom pirotehnikom u nekoliko navrata gdje guramo naš voljeni klub ka bodu protiv čvrste Zeline. Nakon puno trke u otvorenoj utakmici te promašene mrtve šanse "jedan na jedan" nekih 5-6 minuta prije kraja, gdje da smo zabili sigurno bi "iščupali" tri boda, odmah nakon toga stiže nam kazna i nakon dosuđenog prekršaja na 16 m, NK Zelina iz slobodnog udaraca zabija za 1:0, što je i konačni rezultat utakmice.
Ubrzo nakon toga sudac svira kraj, a naši igrači padaju ko pokošeni na travnjak. Mnogima je ovaj poraz teško pao kako na terenu tako i na tribini, dugo ovoliko emocija nije viđeno, a nakon luđačkog navijanja i nakon utakmice igrači sa novim trenerom Đelalijom izlaze iz svlačionice na travnjak i pozdravljaju grupu najvjernijih, pri čemu dečki pokazuju da imaju karakter prije svega. Što se tiče igrača, njima se jednostavno nema što zamjeriti, borilo se, trčalo se, držalo se Zelinu koja se bori za ulazak u 2hnl na nuli sve do samog kraja utakmice, međutim opet smo bili "prekratki" da domaćinu uzmemo bod ili čak tri. U svakom slučaju usprkos još jednom porazu, ako ništa drugo, sa navijačke strane imamo pravo biti zadovoljni i ponosni jer ovo gostovanje je bilo odlično, a borba za ostanak će i ove godine biti teška i neizvjesna, prema tome, nema predaje, borba se nastavlja, te pozivamo sve najvjernije Orijentaše da podrže naš voljeni klub u sljedećim utakmicama gdje nam i raspored ne ide na ruku.

 -Slike-

Ispis
20
Ožu

Izvještaj: Orijent - Segesta

on Nedjelja, 20 Ožujak 2011 20:06.

19.03.2011 Orijent - Segesta 0:2

Još jedan nogometni vikend, donio nam je na Krimeju NK Segestu iz Siska. Malobrojna ekipa najvjernijih okuplja se na tribini pred početak utakmice te, za promjenu, slaže transparente suprotno običaju i navici, udarni gore, a mali kvartovski dolje. Raspored transparenata suprotno običaju, kao da je najavio da ni naše izdanje neće biti uobičajeno i onako kako smo inače navikli. Brojnost prvog poluvremena, angažiranost i navijanje totalno suprotno našim izdanjima. Ekipa vjerojatno omamljena hektolitrima piva koje su tekle u potocima povodom dana Svetog Patrika, skupljala se na tribini kroz cijelu utakmicu, kako je tko došao k sebi. Mamurluk pojedinaca koji su došli direktno iz kreveta na tribinu, kao i pretjerana alkoholiziranost onih koji su na dan utakmice nadoknađivali manjak alkohola dana prije, uz dobar dio standardnih ljudi koji su zbog obveza bili u nemogućnosti prisustvovati od početka utakmice, prvo poluvrijeme je bilo jedno od gorih koje naša grupa pamti ove sezone. Kako su odmicale minute na semaforu, rasla je i naša brojka, tako da se u drugo poluvrijeme ušlo daleko bolje nego u prvo, što po navijanju, što po brojnosti. Kao vrhunac zajebancije i samokritike, u 65 minuti diže se improvizirana „recesijska koreografija“ koja ima veze sa dobrom koreografijom toliko koliko smo mi prvo poluvrijeme imali veze sa dobrim navijanjem. Navijanje drugo poluvrijeme, uz malobrojne ali ipak prisutne trenutke euforije, ne prestaje do samog kraja utakmice, gdje se pozdravlja igrače pljeskom i pohvalom na borbenosti unatoč porazu i rezultatu 0:2, koji je po prikazanoj igri bio više nego nerealan čemu u prilog govori i činjenica da je Orijent uz mnoštvo prilika čak u 3 navrata pogodio stativu, a i sami Segešćani su na svojim stranicama izvještaj naslovili riječima „Čudo na Krimeji“. Kako je ove subote na Krimeji bilo sve naopako od onog kako smo navikli, od postavljenih transparenta, do brojnosti i navijanja, pa čak i sudca koji nas nisu krali kako je inače uobičajeno, pravo je čudo što se riječ „naopako“ nije očitala i u rezultatu, pa Orijent odnio sva 3 boda, pošto nam je već nažalost postalo uobičajeno nizati poraze jedan za drugim.

Glava gore, sljedeće kolo nas čeka Zelina vani i prava prilika je da naš Orijent zapapri 3. plasiranoj Zelini bitku za ulazak u viši rang, a sebi što je važnije iščupa više nego potrebne bodove kako bi ostali u društvu 3.ligaša.

-Slike-

Ispis
14
Ožu

Izvještaj: Krk - Orijent

on Ponedjeljak, 14 Ožujak 2011 17:39.

12.03.2011 Krk - Orijent 1:0

Na gostovanju u gradu Krku svjedočili smo novom porazu našeg kluba. Inače ovo gostovanje je bilo jedno od "bolesnijih" koje pamtim. Ekipa iz noćnog života nastavila je svoj show na Krku gdje smo se ovaj put predstavili kao grupa luđaka van svake pameti. Alkohol u potocima, nered i spontanost prouzrokovala je sve odvratno oku normalnog gledatelja, dok smo se mi pošteno zabavili na brdu tj u šikari stadiona Josip Pepić Uravić. Drugo nam ništa nije ni preostalo uz ovakve "vrhunske" rezultate. Do godine ganjamo Kup Uefa, a do onda strpimo se još malo. Uz živce koji su popustili, te sve prisutnu zajebanciju, navijalo se povremeno, spontano deralo sve i svašta bez imalo zdrave pameti, dok su naši dečki odigrali ponovno borbeno ali bez "okusa i mirisa" te samo zahvaljujući raspoloženom Edotu na golu nismo prošli gore. I kada smo se već ponadali bodu, u 85 minuti nakon kornera domaćina, dobivamo gol, te Krk i dalje ostaje neosvojiva "tvrđava" u službenim susretima dva kluba. Stadion napuštamo uz "Iviću odlazi" i "Bašiću odlazi" kao poruka dvojcu na klupi.
Slijedi nam borba za ostanak gdje se moramo čupati već sljedeću subotu protiv "stare dame" iz Siska, te pozivamo sve Orijentaše na Krimeju. Jedina opcija je pobjeda!!!


 -Slike-

Ispis
06
Ožu

Izvještaj: Orijent - Novalja

on Nedjelja, 06 Ožujak 2011 17:19.

05.03.2011 Orijent-Novalja 0:2

Prvi domaći ogled u nastavku prvenstva donio nam je i prvi domaći poraz. Možda ovaj poraz i ne bi bio toliko bolan da nismo gledali jednu od najlošijih utakmica u zadnjih par sezona. Zatvarati utakmicu na 0:0 i igrati praktički bunker na domaćem terenu je nešto što kao navijači nećemo tolerirati. Ako mi ko navijači koji smo već "ludi" od ovakvog kluba, ovakve lige i sl se trudimo pratiti i dati dobru podršku gdje god i sa kime god naš Orijent igra, najmanje što zaslužujemo je da gledamo hrabri Orijent koji grize uvijek za pobjedu, a naročito na domaćem terenu. Ukoliko gospoda na klupi to ne shvaćaju bolje im je da odstupe.
Inače danas na Krimeji po sunčanom vremenu skupilo se nekih 250-300 gledatelja, a nas 40 ak u kopu se pobrinulo za dobru atmosferu od prve minute, te uz dobro navijanje bez stajanja u prvo poluvrijeme guramo naš klub prema željenoj pobjedi. U drugom djelu sama nemoć na terenu, konstantno branjenje te 2 laka komada u našoj mreži, razočaravaju i one najupornije, tako da utakmicu napuštamo poprilično ogorčeni. U svakom slučaju kao i niz sezona unazad ponovno smo na dnu ljestvice u zoni ispadanja te naša podrška nije upitna i u narednim susretima. Ako treba s Orijentom i u 8 ligu, međutim za igranje bunkera kod kuće ubuduće neće biti oprosta. Ako treba ispast i iz 3 lige, ispast ćemo, ali gostima Krimeja mora biti vrući teren, kako na tribini, tako i na travnjaku, a i ovaj put zahvaljujući dvojcu na klupi "travnjak" je zakazao.
Idemo dalje, pozivamo najvjernije da unatoč svima nedaćama ne odustaju jer borba se nastavlja...
SVI KO JEDAN!

-Slike-

Croatia United Kingdom Germany France Netherlands

godisnja
FORUM

GALERIJA
VIDEO

clanci

SUSAK

povijest