4qhgarn0p0wlv4mw7mzo

 • 1

 • 15

 • 16
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 9
 • 17
 • 12
 • 18
 • 40
Ispis
04
Pro

2011 godine Bolje, Više, Jače!!!

on Subota, 04 Prosinac 2010 16:12.

orijent                                                                                      grbrf

Pošto smo došli do kraja ove polusezone 2010/11, red je i da rezimiramo učinjeno sa par rečenica, te izrazimo mišljenje za bolje sutra.Završili smo 12 na tablici (od 18 klubova) sa omjerom 6 3 8, što ruku na srce nije pozicija sa kojom bi trebali biti zadovoljni. Ono sa čime možemo biti zadovoljni je zalaganje ekipe, koja je ujedno, vjerojatno i najmlađa u cijeloj ligi sa prosjekom od 20g. Trenutno za NK Orijent osim par "starijih", igraju sve sami "klinci" i to sa dobrim djelom proizašlim igračima iz vlastite škole nogometa. To je dobra politika, te ukoliko se ova ekipa bude održala na okupu i sljedeće sezone, sa pravom se imamo nadati u bolju budućnost kluba.

Kako sve ne ovisi o igračima, nažalost ponovno se moramo vratiti na financije. Financije su najveći problem kluba, a sama činjenica da je ovo vjerojatno najjeftinija ekipa Orijenta u novijoj povijesti kluba, trebalo bi biti samo motiv upravi kluba da omogući redovite prihode ovoj momčadi sa strukom koji su dogovoreni,a to su minimalni mjesečni izdaci, koji nažalost ne pokrivaju niti osnovne životne potrebe. Kada pogledamo situaciju da npr igrači NK Radnik Sesvete imaju plaču od 500-1000 eura, a naši dečki od 500-1500 kuna onda možemo reći da naši dečki praktički igraju besplatno i to se ne smije iskorištavati odnosno zloupotrebljavati kao što su činile prijašnje uprave.

Od ustoličenja nove uprave unazad 3 mjeseca za sada sa aspekta navijača nisu primijećene revolucionarne promjene, možda je još i prerano za neka veća očekivanja, međutim trenutna atmosfera mira u klubu i povremene informacije kako se kreće sa mrtve točke, daje nam nadu da će možda i naš klub konačno kroz neko vrijeme postati prije svega stabilan klub.

Problem kod financija je Grad koji i dalje ne ispunjava obveze prema klubu , a da ne govorimo da Grad kao takav nema ama baš nikakve ambicije za prosperitet sportskih klubova kako na Sušaku tako niti u Gradu Rijeci. Klubovi su prepušteni sami sebi, uz uništeno riječko gospodarstvo gdje se sponzora ne može naći ni za lijek. Trenutno NK Orijent je više okrenut traženju sponzora van PGŽ-e, nego unutar "svog" bazena, jer je vidljivo da nitko na širem riječkom području ne pokazuje interes za ulaganje u posrnule sportske kolektive.

Pozitivna stvar u cijeloj ovoj priči su entuzijazam i mladost.
Mlada seniorska ekipa ima budućnost. Ukoliko uprava bude odradila svoj dio posla, ova sadašnja ekipa bi mogla ostati na okupu, premda će to biti teško jer već za nekoliko naših igrača kako imamo informacije NK Krk i NKCrikvenica su pokazali svoje zanimanje. Ako usporedimo primanja naših momaka koja su uz to i neredovita, a zna se da u tim navedenim klubovima plaće su od 4 do 5000 kuna onda je sve jasno. Kako kažu naši susjedi sa juga "Nije u šoldima sve", ta uzrečica vrijedi i za NK Orijent. Mnogi igrači su ranije unatoč praznim đepovima, gladni kruha odbijali ponude "drugih" klubova, jer Orijent je ipak Orijent, ljubav prije svega. Klub od 91 godinu tradicije, bivši prvoligaš, štovan gdje god da igrao, međutim niti na kartu ljubavi i praznog želuca se ne može igrati vječno. Pred upravom je veliki posao, a prije svega uspostavljanje što kvalitetnijih međuljudskih odnosa te financijska stabilizacija kako bi se igrače pošteno isplaćivalo po dogovoru sa ambicijom prema "gore". Sve ostalo vodi u propast i korak nazad.

Entuzijazam unatoč svim problemima još uvijek postoji i živ je. Ovaj klub sa dobrom školom nogometa sa oko 200 djece i vjernim navijačima uz njega prkose svakome i svima koji su protiv, svima koji su željeli da već odavno, pokleknemo, krahiramo, ugasimo se. Nemamo iza sebe nikoga, niti Grad, niti Županiju, ( NK Orijent od svih većih klubova jedini ove 2010 godine nije dobio niti lipe pomoći od PGŽ, koja je uredno podijelila 1800 000 kuna svim većim sportskim kolektivima u gradu Rijeci i okolici) niti Općinu, niti ikoga drugog ko bi stao iz nas i gurao nas. Ovaj naš klub je oduvijek bio radnički klub, klub običnih smrtnika, prije 90 godina pa i danas. NK Orijent je ponos i čast, priča duga 91 godinu, svaka utakmica, svaki događaj je priča za sebe, a naša stara oronula Krimeja hram nogometa.

Stara Krimea je posljednja stanica gdje nema modernog nogometa, a Orient klub gdje se igra zbog ljubavi, a ne novaca.

Prostora za rad, za pozitivne pomake ima jako puno, svaka pozitivna ideja je dobro došla, prema tome svi koji prepoznaju ovu priču su dobrodošli, dođite, javite se i na proljeće 2011g samo bolje, više i jače uz Orijent!!!

Zauvijek uz Orijent, pa makar igrao i u 8 ligi!

Ovako je to izgledalo davne 1969/70 :


.... i borba se nastavlja!

PIKALA SE TAKALA SE BALA SA SUŠAKA

Ispis
29
Stu

Izvještaj: Crikvenica-Orijent

on Ponedjeljak, 29 Studeni 2010 13:36.

27.11.2010. Crikvenica-Orijent 2:1

Na zadnje kolo u ovoj godini i prvom dijelu sezone uputila se ekipa od 25 ljudi. Dva kombija, stoperi i par auta. Dolazimo taman na početak utakmice i smještamo se na tribinu crikveničkog stadiona koji je bio sasvim solidno ispunjen s obzirom da se igrao susjedski derbi u katastrofalno ranom terminu. U početku utakmice vidjelo se da će sudac imati glavnu riječ u podjeli bodova. Prvo poluvrijeme je bilo odlično navijanje iako ima još prostora za napredak, a u nastavku uslijedila je drama na terenu koja je prouzrokovala opće "čašćenje" sudca uz povremeno navijanje, te utakmicu na rubu prekida. "Lopov u crnom" je dosudio domaćinima dva penala koja ni izbliza nisu na to ličila, ali naravno protiv Orijenta to nije ni prvi ni zadnji put da se izmišljaju kojekakvi jedanaesterci.
Naši momci su loše ušli u utakmicu, ali kako se bližio kraj to su bili sve bolji i stvorili su par šansi, ali opet je nedostajala završna riječ iako smo uspjeli postići jedan gol. Domaća ekipa je bila konkretnija, ali da je podjela bodova otišla na drugu stranu ne bi bilo nepravedno, međutim rezultat ove utakmice očito se znao sa prvim sučevim zviždukom. Lakrdiji u režiji sudačke mafije, zgražali su se i domaći Kirci na tribini, ne vjerujući što "glavni igrač" svira za domaćine. Naši momci pokazali su veliku borbenost, ali ne spomenuti Zvonimira Jergovića i Gorana Petranovića bio bi grijeh jer su doslovce ostavili sve na terenu. Sada nam slijedi poduža zimska pauza, treba sabrati glavu i u nastavku krenuti bolje, više jače te pokazati svima da je naš NK Orijent klub iz davne 1919.godine, klub ponosa, časti i tradicije.
Vavek za Orijent, makar igrao i u 8.ligi!

-Slike-

Ispis
21
Stu

Izvještaj: Orijent-Grobničan

on Nedjelja, 21 Studeni 2010 18:32.

20.11.2010

Orijent-Grobničan 1:3

Zadnja utakmica ove godine na Krimeji, okupila je rijetko viđeni veći broj ljubitelja nogometa, sa oko 500 prisutnih na tribini stadiona. Sama činjenica da na ovoj utakmici dvaju susjeda je bilo toliko gledatelja je jasni pokazatelj da je ova liga "središte-zapad" totalni promašaj, jer na 99% ostalih utakmica u ovoj ligi stadioni zjape prazne, a tek susreti lokalnih klubova privuku veći broj navijača.
Na žalost osim poraza ostaje žal što zahvaljujući nogometnom savezu nije usvojena ideja da se ova utakmica igra pod reflektorima u kasno popodnevnom terminu, umjesto ranih 13:30h, jer sigurno bi broj prisutnih bio i još veći. Ekipa Grobničana se pokazala iskusnijom ekipom, te nakon 1:1 na poluvremenu su svjesno prepustili inicijativu našim Orijentašima koji su napadali a gosti zabijali, te za konačnih 1:3 zaslužni su bivši Orijentaši u dresu Grobničana ( Bajramović, Malkić, Flego).
Što se tiče najvjernije ekipe, uz navijanje od prve do zadnje minute, skupljamo se sve do poluvremena, te uz obilježavanje dana sjećanja na Grad Heroja, naš klub je ponovno imao podršku koja je iznad razine samoga kluba kojeg toliko volimo. Na žalost poraz je poprilično teško pao, te uz podršku dečkima i na kraju utakmice, možemo očekivati neizvjesno proljeće za naš klub. Slijedi još jedno kolo gdje ćemo našem Orijentu pružiti maksimalnu podršku, te nakon toga dolazi nam preduga zimska stanka.
Zauvijek s tobom!!!
Borba se nastavlja!

-Slike-
 

Ispis
19
Stu

Nove naljepnice i prišivka!

on Petak, 19 Studeni 2010 00:15.

Naljepnice - 3kn/kom ; 10kn/4komPrišivka - 25kn-Ostali rekviziti-

Croatia United Kingdom Germany France Netherlands

godisnja
FORUM

GALERIJA
VIDEO

clanci

SUSAK

povijest