Ispis
28
Ruj

Rekonstrukcija stadiona,tribina "sjever" odlazi u zaborav

nog

Kako piše na samom ulazu u stadion, igralište NK Orijent, po najnovijim informacijama iz kluba uskoro očekuje rekonstrukcija. Treba napomenuti da stadion Krimeja nije bitno izmijenio svoj izgled od samog otvaranja još davne 1923 godine, te danas on sam po sebi predstavlja i hram povijesti nogometa na Sušaku.

Kako je stadion dobrim djelom u derutnom stanju, na sastanku vodstva kluba i Grada odlučeno je da će se krenuti u obnovu odnosno rekonstrukciju igrališta NK Orijent. Po dobivenim informacijama, ostaci tribine "sjever" koja je živjela od jedine prvoligaške sezone 1996/97 do zadnje sezone u 2hnl 2003/04 godine će se ukloniti, te dio te tribine upotrijebit u izgradnju, odnosno podizanje djela nove tribine, popularnog stajanja preko puta centralne tribine, koja je također sada zatvorena za sve posjetioce na stadionu.

Na mjesto sada već ostataka tribine "sjever" gdje su mnogi gostujući golmani proživljavali 90 minuta pakla, postavit će se umjetna trava, kako bi se omogućilo djeci i seniorima NK Orijent, da se koriste i tim djelom terena za svakodnevne treninge.

Također zamišljeno je i svojevremeno skidanje svih ograda oko terena, te postavljanje plastičnih stolica na centralnu tribinu, možda već od sljedeće sezone, pri čemu bi sadašnje drvene tribine otišle u povijest nakon gotovo 87 godina upotrebe.

U svakom slučaju imamo pravo izraziti žaljenje za uklanjanjem sjeverne tribine, koja nam je bila dom punih 8 godina i u sreći i u najtežim trenucima kluba i sigurno je da ćemo se teško pomiriti sa tom sudbinom, međutim uza sve prijedloge, bilo je teško očekivati da će se krenuti u obnovu našeg doma kada u prosjeku na utakmice NK Orijent dolazi ukupno od 150 do 300 ljudi, te jednostavno nije postojala inicijativa od vodećih ljudi u klubu i Gradu da se ta tribina obnovi, a ispod nje naprave nove klupske prostorije sa novim sadržajima i slično što je bilo jedna od ideja najvjernijih navijača.

U svakom slučaju stadion Krimeja ima predispozicije da u budućnosti postane jedan od najljepših stadiona u našoj regiji, jer sama pozicija i položaj stadiona bez atletske staze daje pravi ugođaj svim ljubiteljima nogometa na Sušaku i šire naravno. Što od zamišljene rekonstrukcije će se provesti u djelo, ćemo vidjeti, kako je najavljeno uskoro, a do onda pratimo naš klub ponosno i časno kao i svih ovih godina!

PIKALA SE TAKALA SE BALA SA SUŠAKA!