Ispis
04
Pro

2011 godine Bolje, Više, Jače!!!

orijent                                                                                      grbrf

Pošto smo došli do kraja ove polusezone 2010/11, red je i da rezimiramo učinjeno sa par rečenica, te izrazimo mišljenje za bolje sutra.Završili smo 12 na tablici (od 18 klubova) sa omjerom 6 3 8, što ruku na srce nije pozicija sa kojom bi trebali biti zadovoljni. Ono sa čime možemo biti zadovoljni je zalaganje ekipe, koja je ujedno, vjerojatno i najmlađa u cijeloj ligi sa prosjekom od 20g. Trenutno za NK Orijent osim par "starijih", igraju sve sami "klinci" i to sa dobrim djelom proizašlim igračima iz vlastite škole nogometa. To je dobra politika, te ukoliko se ova ekipa bude održala na okupu i sljedeće sezone, sa pravom se imamo nadati u bolju budućnost kluba.

Kako sve ne ovisi o igračima, nažalost ponovno se moramo vratiti na financije. Financije su najveći problem kluba, a sama činjenica da je ovo vjerojatno najjeftinija ekipa Orijenta u novijoj povijesti kluba, trebalo bi biti samo motiv upravi kluba da omogući redovite prihode ovoj momčadi sa strukom koji su dogovoreni,a to su minimalni mjesečni izdaci, koji nažalost ne pokrivaju niti osnovne životne potrebe. Kada pogledamo situaciju da npr igrači NK Radnik Sesvete imaju plaču od 500-1000 eura, a naši dečki od 500-1500 kuna onda možemo reći da naši dečki praktički igraju besplatno i to se ne smije iskorištavati odnosno zloupotrebljavati kao što su činile prijašnje uprave.

Od ustoličenja nove uprave unazad 3 mjeseca za sada sa aspekta navijača nisu primijećene revolucionarne promjene, možda je još i prerano za neka veća očekivanja, međutim trenutna atmosfera mira u klubu i povremene informacije kako se kreće sa mrtve točke, daje nam nadu da će možda i naš klub konačno kroz neko vrijeme postati prije svega stabilan klub.

Problem kod financija je Grad koji i dalje ne ispunjava obveze prema klubu , a da ne govorimo da Grad kao takav nema ama baš nikakve ambicije za prosperitet sportskih klubova kako na Sušaku tako niti u Gradu Rijeci. Klubovi su prepušteni sami sebi, uz uništeno riječko gospodarstvo gdje se sponzora ne može naći ni za lijek. Trenutno NK Orijent je više okrenut traženju sponzora van PGŽ-e, nego unutar "svog" bazena, jer je vidljivo da nitko na širem riječkom području ne pokazuje interes za ulaganje u posrnule sportske kolektive.

Pozitivna stvar u cijeloj ovoj priči su entuzijazam i mladost.
Mlada seniorska ekipa ima budućnost. Ukoliko uprava bude odradila svoj dio posla, ova sadašnja ekipa bi mogla ostati na okupu, premda će to biti teško jer već za nekoliko naših igrača kako imamo informacije NK Krk i NKCrikvenica su pokazali svoje zanimanje. Ako usporedimo primanja naših momaka koja su uz to i neredovita, a zna se da u tim navedenim klubovima plaće su od 4 do 5000 kuna onda je sve jasno. Kako kažu naši susjedi sa juga "Nije u šoldima sve", ta uzrečica vrijedi i za NK Orijent. Mnogi igrači su ranije unatoč praznim đepovima, gladni kruha odbijali ponude "drugih" klubova, jer Orijent je ipak Orijent, ljubav prije svega. Klub od 91 godinu tradicije, bivši prvoligaš, štovan gdje god da igrao, međutim niti na kartu ljubavi i praznog želuca se ne može igrati vječno. Pred upravom je veliki posao, a prije svega uspostavljanje što kvalitetnijih međuljudskih odnosa te financijska stabilizacija kako bi se igrače pošteno isplaćivalo po dogovoru sa ambicijom prema "gore". Sve ostalo vodi u propast i korak nazad.

Entuzijazam unatoč svim problemima još uvijek postoji i živ je. Ovaj klub sa dobrom školom nogometa sa oko 200 djece i vjernim navijačima uz njega prkose svakome i svima koji su protiv, svima koji su željeli da već odavno, pokleknemo, krahiramo, ugasimo se. Nemamo iza sebe nikoga, niti Grad, niti Županiju, ( NK Orijent od svih većih klubova jedini ove 2010 godine nije dobio niti lipe pomoći od PGŽ, koja je uredno podijelila 1800 000 kuna svim većim sportskim kolektivima u gradu Rijeci i okolici) niti Općinu, niti ikoga drugog ko bi stao iz nas i gurao nas. Ovaj naš klub je oduvijek bio radnički klub, klub običnih smrtnika, prije 90 godina pa i danas. NK Orijent je ponos i čast, priča duga 91 godinu, svaka utakmica, svaki događaj je priča za sebe, a naša stara oronula Krimeja hram nogometa.

Stara Krimea je posljednja stanica gdje nema modernog nogometa, a Orient klub gdje se igra zbog ljubavi, a ne novaca.

Prostora za rad, za pozitivne pomake ima jako puno, svaka pozitivna ideja je dobro došla, prema tome svi koji prepoznaju ovu priču su dobrodošli, dođite, javite se i na proljeće 2011g samo bolje, više i jače uz Orijent!!!

Zauvijek uz Orijent, pa makar igrao i u 8 ligi!

Ovako je to izgledalo davne 1969/70 :


.... i borba se nastavlja!

PIKALA SE TAKALA SE BALA SA SUŠAKA