Ispis
10
Sij

Paraziti gradskog nogometa , reagiranje na tekst "Tko će uložiti u Rijeku ako nema povrata"

Reagiranje na tekst "Tko će uložiti u Rijeku ako nema povrata"

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Rijeka/Sport/Tko-ce-uloziti-novac-u-Rijeku-ako-nema-povrata

Poštovani Novi List,

Nakon višemjesečnog mira, nažalost ponovno smo primorani reagirati, ovaj put na gore navedeni tekst izašao 09.01.2011g u sportskom dijelu vaših cijenjenih dnevnih novina, a razlog je sljedeći:

Vjerujemo da većina Vaših novinara i čitatelja Novog Lista, upoznata je sa značenjem riječi parazit. Međutim za Vašeg cijenjenog novinara potpisanog teksta, te za čitatelje koji ne poznaju značenje te riječi, red je da i objasnimo značenje riječi parazit.

Po Wikipediji, "parazit (grč. para = pored i sitos = hrana) je organizam koji se hrani na račun drugog organizma (nazvanog domaćin) u toku dužeg vremenskog perioda. Kao posljedica specifičnog načina života kod parazita se javlja niz adaptacija koje se ogledaju u tome da neki organi zakržljaju ili nestanu, dok se na njihov račun razvijaju drugi. Posljedice prisustva parazita po domaćina mogu varirati od malih promjena u ponašanju, preko očitih patoloških promjena u tkivima, do smrti u nekim slučajevima."

Pošto smo redoviti pratitelji Vaših cijenjenih novina, ostali smo neugodno iznenađeni izborom trećeg sugovornika za gore navedeni tekst od strane Vašeg novinara.
Da se razumijemo mi ne želimo ulaziti u uvjete, niti nas interesira koji su kriteriji da se postane istaknuti član uprave HNK Rijeke, niti kriteriji tko dobiva pravo na medijski prostor, međutim čitajući navedeni tekst kada smo došli do samog kraja ovog interviewa, ostali smo neugodno iznenađeni što se medijski prostor omogućio i Vašem zadnjem sugovorniku, koji prije svega nije niti čovjek!

Nije nam jasno otkud ideja da se pored dvoje navedenih ljudi, krenuvši od početka teksta, prema kraju kao treći sugovornik uvrsti ni više ni manje organizam koji se hrani na račun drugog organizma.
Zvuči poznato?

Vjerujemo da zbog manjka kvalitetnih ljudi u nogometu koji su bliski HNK Rijeci, te zbog iscrpljenosti svakodnevnih sugovornika i tema, Vaš novinar je bio primoran za vikend napraviti ovakav neviđeni potez, kako bi napisao još jedan tekst u nizu svakodnevnog izvještavanja iz redova Riječkog prvoligaša, što je Vašem kolegi naravno i posao.

Žalosti nas ta činjenica gdje samim odabirom vašeg trećeg sugovornika koji prema Wikipediji pati od patoloških promjena, daje se loš primjer našem društvu koji je željan mišljenja educiranih pravih sportaša, za razliku od navedenog organizma koji nije ni u životu piknuo nogometnu "balu", a htio bi kohezijom mijenjati povijest dvaju klubova.

Također žalosno je da se daje medijski prostor bahatom organizmu koji je svojedobno obnašao funkciju u vrhu uprave NK Orijent, doguravši naš klub do samog kolapsa prošle sezone 2009/10. Organizmu koji je od prvog do zadnjeg dana radio u sukobu interesa, stvarajući negativnu atmosferu na relaciji dvaju klubova i ne prezajući od najgnusnijih radnji kako bi svoju bolest fuzije Orijenta i Rijeke sproveo u djelo. Jedna od metoda te patološke bolesti je bila dovođenje igrača NK Orijent na rub gladi i egzistencije, bez preko 6 mjeseci niti lipe primanja, do sustavnog iscrpljivanja NK Orijent koji samo zahvaljujući igračima sa strukom, tajnici kluba i navijačima nisu odustali od natjecanja u prošloj sezoni.

Kako dotičnom organizmu su pokazana vrata u jednom pravcu od strane hrabrih igrača, najvjernijih navijača i nekoliko članova uprave, tako je i ovaj parazit, vrativši se u baznu lokaciju zahvaljujući Vama ponovno pokazao svoju ćud u ovom tekstu.

Iskreno se nadamo da se to više neće ponoviti, jer NK Orijent je svoj klub, osnovan davne 1919 godine, klub sa svojom dugačkom povijesti i tradicijom, klub sa svojom upravom, sa svojim omladinskim pogonom, sa svojim seniorima, sa svojim trenerima u svim kategorijama i sa svojom vjernom publikom, te jedino što molimo ako naš klub ne želite podržati u nastojanju da bude slobodan, stabilan i ambiciozan, da ga pustite na miru, a dotičnom parazitu poručujemo neka osnuje svoj klub pa neka radi koheziju, fuziju ili nešto treće sa kime god hoće, samo neka NK Orijent konačno više pusti na miru.
Naš voljeni klub sa Sušaka nije "drugi" organizam preko kojeg će se Vaš sugovornik hraniti kako bi se izborio za svoje osobne interese. Interese koji su vjerujemo Vama novinarima (kao i nama) poznati, međutim u "žaru borbe" za novi izvještaj sa Kantride vjerojatno Vaš novinar je te informacije slučajno zanemario, zabilježivši "stručno" mišljenje istaknutog člana HNK Rijeke.

Neka Vama bude, nama ne treba nikada više!

Sa štovanjem

Udruga "KNO"