4qhgarn0p0wlv4mw7mzo

 • 1

 • 15

 • 16
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 9
 • 17
 • 12
 • 18
 • 40
Ispis
25
Pro

Čestit i blagoslovljen Božić i sve najbolje u 2011 godini!

on Subota, 25 Prosinac 2010 14:07.

Svim posjetiteljima naše stranice i svim štovateljima NK Orijent, udruga "Klub navijača Orijenta", želi blagoslovljen Božić i sve najbolje u 2011 godini.
Ispis
09
Pro

Bando lopovska, vratite Orijentašima Božić!

on Četvrtak, 09 Prosinac 2010 23:00.

Posljednja događanja u i oko NK Orijent, nagnala su nas i da ovaj tekst podijelimo sa Vama pratiteljima redovitih događanja sa Krimeje.

Nažalost uza sav trud pojedinaca iz uprave koji se trude vratiti klub u mirne vode, ponovno smo svjedoci terora najnesportskijeg Grada na svijetu, prema NK Orijent. Nakon prošlogodišnjeg kaosa u klubu gdje su igrači financijski ostali "kratkih rukava" cijeli drugi dio sezone odnosno gotovo pola godine bez kune prihoda i nakon mnogobrojnih incidentnih situacija na tribini, štrajkova igrača i ostalih negativnih stvari, ponovno smo svjedoci nove prevare NK Orijent od strane Grada Rijeke odjela za sport i tehničku kulturu na čelu sa pročelnikom za sport Veljkom Karabaićem.

Upravo taj "gospodin" zajedno sa " crvenim gradonačelnikom do smrti" V.Obersnelom su zdušno se borili protiv stečaja i novog početka kluba sa Sušaka, te davši jamstva u 8 mjesecu novom vodstvu NK Orijent kako sva financijska davanja od Grada će biti namirena točno i na vrijeme, navukli su ljude iz kluba da prijave natjecanje u 3 HNL i ove sezone. Prevara godine. Za razliku od nas navijača koji u startu nismo vjerovali, novo vodstvo kluba je naivno povjerovalo u obećanja dvojice pajaca koje ni skore pijane maškare neće spasiti od bankrota Grada kojem banke polako kucaju na vrata.

Mladi nogometaši NK Orijent, ova nova mlada generacija sportaša zajedno sa strukom je ponovno prevarena od pretilih lažova, te jedina davanja ove sezone su bila ona za 8 mjesec i pol devetoga, a sve nakon toga da se dobije je postalo ravno znanstvenoj fantastici. San o ostanku na okupu za sljedeću sezonu ove mlade ekipe se lagano raspliće zahvaljujući legaliziranoj gradskoj mafiji koja je uništila i cijeli sport u Gradu Rijeci, trpajući samo sebi novce u đepove preko leđa glupo- inertnih građana i istinskih pravih sportaša kao što su naši Orijentaši kojima je ponovno ukraden Božić

Kako objasniti da NK Orijent kao istaknutiji klub u našoj županiji jedini nije dobio niti lipe prihoda od podijeljenih 1 800 000 kuna dok je npr popularna škola nogometa HNK Rijeka na temelju izvrsnosti rezultata koji nikome nisu jasni (Kadeti treći, juniori osmi na tablici) naravno dobila najviše, ili ti 850 000 kuna, dok su "ostali" klubovi bliski "vatri" podijelili taj skori miliončić?

Da se razumijemo od tih 850 000 kuna isključivo za školu nogometa, vjerojatno je jedino profitirao napuhani šef škole Z.Radin i to najviše za kavu ili ti 8,5 kn za gorki macchiato u bircu na stadionu kod svog prijatelja ex gazde I. Peraića. Alfi i omegi svih nogometnih mućki u našoj županiji i šire, grobaru nogometa koji kroji tužne sudbine mnogobrojnih klubova kako mu sprdne, pa tako i našem Orijentu. Ta nedodirljiva visost koja se uhljebila na Kantridi kao tajnik županijskog nogometnog saveza da je pravne države već bi ležao na Golome, a svoje kako kaže "prijateljske" odnose prema NK Orijent smo već "okusili" previše puta.

Kako objasniti da dvorana na Zametu sa 2200 mjesta, koja je izgrađena sa novcima poreznih obveznika tj našim novcima kada se konačno isplati uza sve kredite, kamate i ostala davanja će koštati više nego nova zagrebačka Arena od 15000 mjesta? Dvorana sa mirisom drveta u koju se "utuklo" već preko 300 milijuna kuna, a za postavljanje stolica na staru Krimeju se nikako nema.

Kako objasniti da za već po drugi put uništeni glavni travnjak na Kantridi, druga mafijaška "obitelj" u sprezi sa Gradom, "Rijeka sport" na čelu sa "prodavačem magle" Z.Hreljcem će ponovno odvojiti oko 200 000 kuna za sanaciju travnjaka "ispod stijena" ( na prošlogodišnju sanaciju je odvojeno 8 milijuna kuna), dok se za oronulu Krimeju nema ni za kanticu farbe, a kamoli nešto više. Da ne spominjemo nedavnu sanaciju umjetnog travnjaka pomoćnog igrališta u vrijednosti od 2 350 000 kuna, dok se na Krimeji igra u blatu do koljena jer trave nema.

Kako objasniti da se za bazen na Kantridi uz početnih "sitnih" 600 milijuna kuna, uvijek i sada ima za stalne popravke dok se za najminimalnija potraživanja igrača NK Orijent u povijesti kluba ( 20 000 kuna) koji nisu ni za osnovne životne potrebe igrača i trenera nikako nema.?

Kako objasniti nove "posjete" policije prema članovima Red Fuckersa? Kako objasniti nove zabrane koji su pojedini članovi RF-a dobili za incidente van i na utakmicama koji nisu imali veze sa Orijentom? Kako objasniti visoke novčane kazne najvjernijim navijačima za izrečenu istinu?

Istinu koja je provjereno naređena "od gore" da se suzbije, kao i ideja preporoda NK Orijent koja očito ovome Gradu ne odgovara.

Jedno je sigurno, a to je da, kako kaže jedan novinarski pijunčić " Sušačka gerila uvrnutog mentaliteta" neće plakat, već ćemo ostati ustrajni u borbi do kraja, te ćemo pozvati sve ljude da otvore oči i da nam se pridruže u podršci najdražem klubu. Kako NK Orijent očito nije potreban Vama, tako niti Vi bando lopovska niste potrebni nama, prema tome:

GRANICA NA RJEČINI, BOLJE I GROB NEGO GRADSKI ROB!

ZAUVIJEK UZ ORIJENT, PA MAKAR IGRAO I U 8 LIGI

 

Ispis
04
Pro

2011 godine Bolje, Više, Jače!!!

on Subota, 04 Prosinac 2010 16:12.

orijent                                                                                      grbrf

Pošto smo došli do kraja ove polusezone 2010/11, red je i da rezimiramo učinjeno sa par rečenica, te izrazimo mišljenje za bolje sutra.Završili smo 12 na tablici (od 18 klubova) sa omjerom 6 3 8, što ruku na srce nije pozicija sa kojom bi trebali biti zadovoljni. Ono sa čime možemo biti zadovoljni je zalaganje ekipe, koja je ujedno, vjerojatno i najmlađa u cijeloj ligi sa prosjekom od 20g. Trenutno za NK Orijent osim par "starijih", igraju sve sami "klinci" i to sa dobrim djelom proizašlim igračima iz vlastite škole nogometa. To je dobra politika, te ukoliko se ova ekipa bude održala na okupu i sljedeće sezone, sa pravom se imamo nadati u bolju budućnost kluba.

Kako sve ne ovisi o igračima, nažalost ponovno se moramo vratiti na financije. Financije su najveći problem kluba, a sama činjenica da je ovo vjerojatno najjeftinija ekipa Orijenta u novijoj povijesti kluba, trebalo bi biti samo motiv upravi kluba da omogući redovite prihode ovoj momčadi sa strukom koji su dogovoreni,a to su minimalni mjesečni izdaci, koji nažalost ne pokrivaju niti osnovne životne potrebe. Kada pogledamo situaciju da npr igrači NK Radnik Sesvete imaju plaču od 500-1000 eura, a naši dečki od 500-1500 kuna onda možemo reći da naši dečki praktički igraju besplatno i to se ne smije iskorištavati odnosno zloupotrebljavati kao što su činile prijašnje uprave.

Od ustoličenja nove uprave unazad 3 mjeseca za sada sa aspekta navijača nisu primijećene revolucionarne promjene, možda je još i prerano za neka veća očekivanja, međutim trenutna atmosfera mira u klubu i povremene informacije kako se kreće sa mrtve točke, daje nam nadu da će možda i naš klub konačno kroz neko vrijeme postati prije svega stabilan klub.

Problem kod financija je Grad koji i dalje ne ispunjava obveze prema klubu , a da ne govorimo da Grad kao takav nema ama baš nikakve ambicije za prosperitet sportskih klubova kako na Sušaku tako niti u Gradu Rijeci. Klubovi su prepušteni sami sebi, uz uništeno riječko gospodarstvo gdje se sponzora ne može naći ni za lijek. Trenutno NK Orijent je više okrenut traženju sponzora van PGŽ-e, nego unutar "svog" bazena, jer je vidljivo da nitko na širem riječkom području ne pokazuje interes za ulaganje u posrnule sportske kolektive.

Pozitivna stvar u cijeloj ovoj priči su entuzijazam i mladost.
Mlada seniorska ekipa ima budućnost. Ukoliko uprava bude odradila svoj dio posla, ova sadašnja ekipa bi mogla ostati na okupu, premda će to biti teško jer već za nekoliko naših igrača kako imamo informacije NK Krk i NKCrikvenica su pokazali svoje zanimanje. Ako usporedimo primanja naših momaka koja su uz to i neredovita, a zna se da u tim navedenim klubovima plaće su od 4 do 5000 kuna onda je sve jasno. Kako kažu naši susjedi sa juga "Nije u šoldima sve", ta uzrečica vrijedi i za NK Orijent. Mnogi igrači su ranije unatoč praznim đepovima, gladni kruha odbijali ponude "drugih" klubova, jer Orijent je ipak Orijent, ljubav prije svega. Klub od 91 godinu tradicije, bivši prvoligaš, štovan gdje god da igrao, međutim niti na kartu ljubavi i praznog želuca se ne može igrati vječno. Pred upravom je veliki posao, a prije svega uspostavljanje što kvalitetnijih međuljudskih odnosa te financijska stabilizacija kako bi se igrače pošteno isplaćivalo po dogovoru sa ambicijom prema "gore". Sve ostalo vodi u propast i korak nazad.

Entuzijazam unatoč svim problemima još uvijek postoji i živ je. Ovaj klub sa dobrom školom nogometa sa oko 200 djece i vjernim navijačima uz njega prkose svakome i svima koji su protiv, svima koji su željeli da već odavno, pokleknemo, krahiramo, ugasimo se. Nemamo iza sebe nikoga, niti Grad, niti Županiju, ( NK Orijent od svih većih klubova jedini ove 2010 godine nije dobio niti lipe pomoći od PGŽ, koja je uredno podijelila 1800 000 kuna svim većim sportskim kolektivima u gradu Rijeci i okolici) niti Općinu, niti ikoga drugog ko bi stao iz nas i gurao nas. Ovaj naš klub je oduvijek bio radnički klub, klub običnih smrtnika, prije 90 godina pa i danas. NK Orijent je ponos i čast, priča duga 91 godinu, svaka utakmica, svaki događaj je priča za sebe, a naša stara oronula Krimeja hram nogometa.

Stara Krimea je posljednja stanica gdje nema modernog nogometa, a Orient klub gdje se igra zbog ljubavi, a ne novaca.

Prostora za rad, za pozitivne pomake ima jako puno, svaka pozitivna ideja je dobro došla, prema tome svi koji prepoznaju ovu priču su dobrodošli, dođite, javite se i na proljeće 2011g samo bolje, više i jače uz Orijent!!!

Zauvijek uz Orijent, pa makar igrao i u 8 ligi!

Ovako je to izgledalo davne 1969/70 :


.... i borba se nastavlja!

PIKALA SE TAKALA SE BALA SA SUŠAKA

Ispis
29
Stu

Izvještaj: Crikvenica-Orijent

on Ponedjeljak, 29 Studeni 2010 13:36.

27.11.2010. Crikvenica-Orijent 2:1

Na zadnje kolo u ovoj godini i prvom dijelu sezone uputila se ekipa od 25 ljudi. Dva kombija, stoperi i par auta. Dolazimo taman na početak utakmice i smještamo se na tribinu crikveničkog stadiona koji je bio sasvim solidno ispunjen s obzirom da se igrao susjedski derbi u katastrofalno ranom terminu. U početku utakmice vidjelo se da će sudac imati glavnu riječ u podjeli bodova. Prvo poluvrijeme je bilo odlično navijanje iako ima još prostora za napredak, a u nastavku uslijedila je drama na terenu koja je prouzrokovala opće "čašćenje" sudca uz povremeno navijanje, te utakmicu na rubu prekida. "Lopov u crnom" je dosudio domaćinima dva penala koja ni izbliza nisu na to ličila, ali naravno protiv Orijenta to nije ni prvi ni zadnji put da se izmišljaju kojekakvi jedanaesterci.
Naši momci su loše ušli u utakmicu, ali kako se bližio kraj to su bili sve bolji i stvorili su par šansi, ali opet je nedostajala završna riječ iako smo uspjeli postići jedan gol. Domaća ekipa je bila konkretnija, ali da je podjela bodova otišla na drugu stranu ne bi bilo nepravedno, međutim rezultat ove utakmice očito se znao sa prvim sučevim zviždukom. Lakrdiji u režiji sudačke mafije, zgražali su se i domaći Kirci na tribini, ne vjerujući što "glavni igrač" svira za domaćine. Naši momci pokazali su veliku borbenost, ali ne spomenuti Zvonimira Jergovića i Gorana Petranovića bio bi grijeh jer su doslovce ostavili sve na terenu. Sada nam slijedi poduža zimska pauza, treba sabrati glavu i u nastavku krenuti bolje, više jače te pokazati svima da je naš NK Orijent klub iz davne 1919.godine, klub ponosa, časti i tradicije.
Vavek za Orijent, makar igrao i u 8.ligi!

-Slike-

Croatia United Kingdom Germany France Netherlands

godisnja
FORUM

GALERIJA
VIDEO

clanci

SUSAK

povijest