4qhgarn0p0wlv4mw7mzo

 • 1

 • 15

 • 16
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 9
 • 17
 • 12
 • 18
 • 40
Ispis
10
Sij

Paraziti gradskog nogometa , reagiranje na tekst "Tko će uložiti u Rijeku ako nema povrata"

on Ponedjeljak, 10 Siječanj 2011 12:05.

Reagiranje na tekst "Tko će uložiti u Rijeku ako nema povrata"

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Rijeka/Sport/Tko-ce-uloziti-novac-u-Rijeku-ako-nema-povrata

Poštovani Novi List,

Nakon višemjesečnog mira, nažalost ponovno smo primorani reagirati, ovaj put na gore navedeni tekst izašao 09.01.2011g u sportskom dijelu vaših cijenjenih dnevnih novina, a razlog je sljedeći:

Vjerujemo da većina Vaših novinara i čitatelja Novog Lista, upoznata je sa značenjem riječi parazit. Međutim za Vašeg cijenjenog novinara potpisanog teksta, te za čitatelje koji ne poznaju značenje te riječi, red je da i objasnimo značenje riječi parazit.

Po Wikipediji, "parazit (grč. para = pored i sitos = hrana) je organizam koji se hrani na račun drugog organizma (nazvanog domaćin) u toku dužeg vremenskog perioda. Kao posljedica specifičnog načina života kod parazita se javlja niz adaptacija koje se ogledaju u tome da neki organi zakržljaju ili nestanu, dok se na njihov račun razvijaju drugi. Posljedice prisustva parazita po domaćina mogu varirati od malih promjena u ponašanju, preko očitih patoloških promjena u tkivima, do smrti u nekim slučajevima."

Pošto smo redoviti pratitelji Vaših cijenjenih novina, ostali smo neugodno iznenađeni izborom trećeg sugovornika za gore navedeni tekst od strane Vašeg novinara.
Da se razumijemo mi ne želimo ulaziti u uvjete, niti nas interesira koji su kriteriji da se postane istaknuti član uprave HNK Rijeke, niti kriteriji tko dobiva pravo na medijski prostor, međutim čitajući navedeni tekst kada smo došli do samog kraja ovog interviewa, ostali smo neugodno iznenađeni što se medijski prostor omogućio i Vašem zadnjem sugovorniku, koji prije svega nije niti čovjek!

Nije nam jasno otkud ideja da se pored dvoje navedenih ljudi, krenuvši od početka teksta, prema kraju kao treći sugovornik uvrsti ni više ni manje organizam koji se hrani na račun drugog organizma.
Zvuči poznato?

Vjerujemo da zbog manjka kvalitetnih ljudi u nogometu koji su bliski HNK Rijeci, te zbog iscrpljenosti svakodnevnih sugovornika i tema, Vaš novinar je bio primoran za vikend napraviti ovakav neviđeni potez, kako bi napisao još jedan tekst u nizu svakodnevnog izvještavanja iz redova Riječkog prvoligaša, što je Vašem kolegi naravno i posao.

Žalosti nas ta činjenica gdje samim odabirom vašeg trećeg sugovornika koji prema Wikipediji pati od patoloških promjena, daje se loš primjer našem društvu koji je željan mišljenja educiranih pravih sportaša, za razliku od navedenog organizma koji nije ni u životu piknuo nogometnu "balu", a htio bi kohezijom mijenjati povijest dvaju klubova.

Također žalosno je da se daje medijski prostor bahatom organizmu koji je svojedobno obnašao funkciju u vrhu uprave NK Orijent, doguravši naš klub do samog kolapsa prošle sezone 2009/10. Organizmu koji je od prvog do zadnjeg dana radio u sukobu interesa, stvarajući negativnu atmosferu na relaciji dvaju klubova i ne prezajući od najgnusnijih radnji kako bi svoju bolest fuzije Orijenta i Rijeke sproveo u djelo. Jedna od metoda te patološke bolesti je bila dovođenje igrača NK Orijent na rub gladi i egzistencije, bez preko 6 mjeseci niti lipe primanja, do sustavnog iscrpljivanja NK Orijent koji samo zahvaljujući igračima sa strukom, tajnici kluba i navijačima nisu odustali od natjecanja u prošloj sezoni.

Kako dotičnom organizmu su pokazana vrata u jednom pravcu od strane hrabrih igrača, najvjernijih navijača i nekoliko članova uprave, tako je i ovaj parazit, vrativši se u baznu lokaciju zahvaljujući Vama ponovno pokazao svoju ćud u ovom tekstu.

Iskreno se nadamo da se to više neće ponoviti, jer NK Orijent je svoj klub, osnovan davne 1919 godine, klub sa svojom dugačkom povijesti i tradicijom, klub sa svojom upravom, sa svojim omladinskim pogonom, sa svojim seniorima, sa svojim trenerima u svim kategorijama i sa svojom vjernom publikom, te jedino što molimo ako naš klub ne želite podržati u nastojanju da bude slobodan, stabilan i ambiciozan, da ga pustite na miru, a dotičnom parazitu poručujemo neka osnuje svoj klub pa neka radi koheziju, fuziju ili nešto treće sa kime god hoće, samo neka NK Orijent konačno više pusti na miru.
Naš voljeni klub sa Sušaka nije "drugi" organizam preko kojeg će se Vaš sugovornik hraniti kako bi se izborio za svoje osobne interese. Interese koji su vjerujemo Vama novinarima (kao i nama) poznati, međutim u "žaru borbe" za novi izvještaj sa Kantride vjerojatno Vaš novinar je te informacije slučajno zanemario, zabilježivši "stručno" mišljenje istaknutog člana HNK Rijeke.

Neka Vama bude, nama ne treba nikada više!

Sa štovanjem

Udruga "KNO"

 

Ispis
05
Sij

Postani i ti član Kluba navijača Orijenta

on Srijeda, 05 Siječanj 2011 11:52.

Nakon održane godišnje skupštine udruge "KNO", 20.12.2010 u klupskoj prostoriji NK Orijent, dosadašnje vodstvo udruge u istom sastavu, nastavlja sa radom i u godini pred nama. Uz izneseni plan rada za 2011. godinu, kreće se i sa učlanjivanjem u udrugu najvjernijih navijača NK Orijent. Ovom prilikom pozivamo sve dosadašnje članove da produže svoju članarinu, te sve ostale štovatelje voljenog nam kluba da se učlane u našu udrugu "Klub navijača Orijenta". Godišnja članarina za osobe mlađe od 16g iznosi 30kn, dok za one starije od 16g iznosi 50kn, s time da članska iskaznica nije sezonska, već važi za cijelu narednu godinu. Sve članove očekuje niz pogodnosti, a sve informacije o učlanjenju kao i kompletnom radu udruge, možete dobiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na mobitel 099/845 1358, svakim danom od 17-20h. Također, bitno je napomenuti da svojim učlanjenjem, osim što automatski ostvarujete pogodnosti za sebe, direktno pomažete i radu naše udruge.
Ispis
25
Pro

Čestit i blagoslovljen Božić i sve najbolje u 2011 godini!

on Subota, 25 Prosinac 2010 14:07.

Svim posjetiteljima naše stranice i svim štovateljima NK Orijent, udruga "Klub navijača Orijenta", želi blagoslovljen Božić i sve najbolje u 2011 godini.
Ispis
09
Pro

Bando lopovska, vratite Orijentašima Božić!

on Četvrtak, 09 Prosinac 2010 23:00.

Posljednja događanja u i oko NK Orijent, nagnala su nas i da ovaj tekst podijelimo sa Vama pratiteljima redovitih događanja sa Krimeje.

Nažalost uza sav trud pojedinaca iz uprave koji se trude vratiti klub u mirne vode, ponovno smo svjedoci terora najnesportskijeg Grada na svijetu, prema NK Orijent. Nakon prošlogodišnjeg kaosa u klubu gdje su igrači financijski ostali "kratkih rukava" cijeli drugi dio sezone odnosno gotovo pola godine bez kune prihoda i nakon mnogobrojnih incidentnih situacija na tribini, štrajkova igrača i ostalih negativnih stvari, ponovno smo svjedoci nove prevare NK Orijent od strane Grada Rijeke odjela za sport i tehničku kulturu na čelu sa pročelnikom za sport Veljkom Karabaićem.

Upravo taj "gospodin" zajedno sa " crvenim gradonačelnikom do smrti" V.Obersnelom su zdušno se borili protiv stečaja i novog početka kluba sa Sušaka, te davši jamstva u 8 mjesecu novom vodstvu NK Orijent kako sva financijska davanja od Grada će biti namirena točno i na vrijeme, navukli su ljude iz kluba da prijave natjecanje u 3 HNL i ove sezone. Prevara godine. Za razliku od nas navijača koji u startu nismo vjerovali, novo vodstvo kluba je naivno povjerovalo u obećanja dvojice pajaca koje ni skore pijane maškare neće spasiti od bankrota Grada kojem banke polako kucaju na vrata.

Mladi nogometaši NK Orijent, ova nova mlada generacija sportaša zajedno sa strukom je ponovno prevarena od pretilih lažova, te jedina davanja ove sezone su bila ona za 8 mjesec i pol devetoga, a sve nakon toga da se dobije je postalo ravno znanstvenoj fantastici. San o ostanku na okupu za sljedeću sezonu ove mlade ekipe se lagano raspliće zahvaljujući legaliziranoj gradskoj mafiji koja je uništila i cijeli sport u Gradu Rijeci, trpajući samo sebi novce u đepove preko leđa glupo- inertnih građana i istinskih pravih sportaša kao što su naši Orijentaši kojima je ponovno ukraden Božić

Kako objasniti da NK Orijent kao istaknutiji klub u našoj županiji jedini nije dobio niti lipe prihoda od podijeljenih 1 800 000 kuna dok je npr popularna škola nogometa HNK Rijeka na temelju izvrsnosti rezultata koji nikome nisu jasni (Kadeti treći, juniori osmi na tablici) naravno dobila najviše, ili ti 850 000 kuna, dok su "ostali" klubovi bliski "vatri" podijelili taj skori miliončić?

Da se razumijemo od tih 850 000 kuna isključivo za školu nogometa, vjerojatno je jedino profitirao napuhani šef škole Z.Radin i to najviše za kavu ili ti 8,5 kn za gorki macchiato u bircu na stadionu kod svog prijatelja ex gazde I. Peraića. Alfi i omegi svih nogometnih mućki u našoj županiji i šire, grobaru nogometa koji kroji tužne sudbine mnogobrojnih klubova kako mu sprdne, pa tako i našem Orijentu. Ta nedodirljiva visost koja se uhljebila na Kantridi kao tajnik županijskog nogometnog saveza da je pravne države već bi ležao na Golome, a svoje kako kaže "prijateljske" odnose prema NK Orijent smo već "okusili" previše puta.

Kako objasniti da dvorana na Zametu sa 2200 mjesta, koja je izgrađena sa novcima poreznih obveznika tj našim novcima kada se konačno isplati uza sve kredite, kamate i ostala davanja će koštati više nego nova zagrebačka Arena od 15000 mjesta? Dvorana sa mirisom drveta u koju se "utuklo" već preko 300 milijuna kuna, a za postavljanje stolica na staru Krimeju se nikako nema.

Kako objasniti da za već po drugi put uništeni glavni travnjak na Kantridi, druga mafijaška "obitelj" u sprezi sa Gradom, "Rijeka sport" na čelu sa "prodavačem magle" Z.Hreljcem će ponovno odvojiti oko 200 000 kuna za sanaciju travnjaka "ispod stijena" ( na prošlogodišnju sanaciju je odvojeno 8 milijuna kuna), dok se za oronulu Krimeju nema ni za kanticu farbe, a kamoli nešto više. Da ne spominjemo nedavnu sanaciju umjetnog travnjaka pomoćnog igrališta u vrijednosti od 2 350 000 kuna, dok se na Krimeji igra u blatu do koljena jer trave nema.

Kako objasniti da se za bazen na Kantridi uz početnih "sitnih" 600 milijuna kuna, uvijek i sada ima za stalne popravke dok se za najminimalnija potraživanja igrača NK Orijent u povijesti kluba ( 20 000 kuna) koji nisu ni za osnovne životne potrebe igrača i trenera nikako nema.?

Kako objasniti nove "posjete" policije prema članovima Red Fuckersa? Kako objasniti nove zabrane koji su pojedini članovi RF-a dobili za incidente van i na utakmicama koji nisu imali veze sa Orijentom? Kako objasniti visoke novčane kazne najvjernijim navijačima za izrečenu istinu?

Istinu koja je provjereno naređena "od gore" da se suzbije, kao i ideja preporoda NK Orijent koja očito ovome Gradu ne odgovara.

Jedno je sigurno, a to je da, kako kaže jedan novinarski pijunčić " Sušačka gerila uvrnutog mentaliteta" neće plakat, već ćemo ostati ustrajni u borbi do kraja, te ćemo pozvati sve ljude da otvore oči i da nam se pridruže u podršci najdražem klubu. Kako NK Orijent očito nije potreban Vama, tako niti Vi bando lopovska niste potrebni nama, prema tome:

GRANICA NA RJEČINI, BOLJE I GROB NEGO GRADSKI ROB!

ZAUVIJEK UZ ORIJENT, PA MAKAR IGRAO I U 8 LIGI

 

Croatia United Kingdom Germany France Netherlands

godisnja
FORUM

GALERIJA
VIDEO

clanci

SUSAK

povijest